• Turkhane Logo

"Öğretmen Gökhan Açıkkollu'yu ihbar eden kişinin ibretlik hikayesi"

Öğretmen Gökhan Açıkkollu'nun eşi Mümine Tülay Açıkkollu eşini ihbar eden kişiyle ilgili ibretlik bir hikaye anlattı. Eşini ihbar eden kişinin anlatamayacağı kadar ağır işkenceler sonunda eşinin ismini verdiğini söyledi.

15:40 05 Ağustos 2019 Pazartesi
Öğretmen Gökhan Açıkkollu'nun eşi Mümine Tülay Açıkkollu eşini ihbar eden kişiyle ilgili ibretlik bir hikaye anlattı. Eşini ihbar eden kişinin anlatamayacağı kadar ağır işkenceler sonunda eşinin ismini verdiğini söyledi.

Bugün 5 Ağustos 2019. Gözaltındayken gördüğü ağır işkence sonucu hayatını kaybeden Gökhan Açıkkollu’nun vefatının 3’üncü yıl dönümü. Ölüm anına ilişkin yayınlanan güvenlik kamerası görüntüleri, cinayete farklı bir boyut kazandırdı.

Gökhan öğretmenin işkence sonucu nezarethanede öldürülmesinin yıl dönümünde eşi Mümine Tülay Açıkkollu gazeteci Erkam Tufan Aytav’a konuştu.

Eşini ihbar eden kişiyle aynı koğuşta olan biriyle konuştuğunu aktaran Tülay Açıkkolu yaşanan ibretlik hikayeyi şöyle anlattı: Eşimi İhbar eden kişiyle aynı cezaevinde kalan bir kişiyle konuşmuştum. O anlatmıştı. Yani böyle bitkisel hayatta gibiydi. Kimseyle konuşmuyordu. Gülmüyordu, insanlarla muhabbet etmiyordu. Tamamen içine kapanıktı. Sonradan yavaş yavaş açılmaya başladı, konuşmaya başladı demişti.



Tam o esnada eşimin dosyasında dilekçesi giren ve ‘Bu kişinin döve döve öldürüldüğünü benimle birlikte 15 kişi de şahittir’ diyen avukat da aynı koğuşa veriliyor. Ve o aynı koğuşa geldikten sonra eşimle ilgili yaşadıklarını anlatmaya başlıyor. Eşimin yaşadıklarını anlatmaya başlıyor. Sonra kızıyor. Diyor birisi onun ismini vermiş. Mesleğini de söylüyor. O anda ihbarcının koğuşta olduğunu bilmiyor. Koğuştakiler de bilmiyor. Çünkü hiç anlatmamış, bahsetmemiş öyle bir olaydan. Sonra bu kişiye ihbarcı olana koğuştakilerden biri takılıyor. ‘Ya yoksa sen mi yaptın. Sen de aynı mesleği yapıyorsun. Sen mi ihbar ettin. O esnada ayaktaydı diyor. Bir anda sendeledi beti benzi attı. Böyle bayıldı bayılacak gibi oldu. Zoraki tutup sandalyeye oturttuk. Ve işin aslı bildiğiniz gibi değil, bana çok işkence yaptılar. Eşimle, ailemle, çocuklarımla tehdit ettiler. Anlatabildiklerim var işkence notlarında ama bir de anlatamadıklarım var. O anlatamadıklarımdan sonra ben bu olayların iç yüzünü bilmiyorum. Gökhan Açıkkolu’ya sorun dedim’ diyor. Ve bu şekilde hani o avukatla aynı koğuşta kaldığı sürece ona çok ciddi tavır alıyor. Onunla hiç konuşmuyor. Gökhan Öğretmenin işkence ile öldürülmesinin 3. yılında eşi Mümine Tülay Açıkkollu yaşadıklarını anlatıyor.

Hapishanede yaşanan ibretlik bir hikaye...
Bir ihbarcının yaşadıkları

Yayının tamamı: https://t.co/W2LZUkRZbH pic.twitter.com/IwevR04HUT — ErkamTufanla30Dakika (@erkam30dakika) August 4, 2019

Videonun tamamını buradan izleyebilirsiniz

Son güncelleme: 15:40 05.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı