• Turkhane Logo

Öğrencinin üzerine yürüyen Dekan: ‘Sen ne diyorsun lan’

Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı Yiğit Sayın üniversite öğrencisine “Sen ne diyorsun lan” diyerek önce hakaret etti, ardından üzerine yürüdü.

12:15 08 Mart 2022 Salı
Öğrencinin üzerine yürüyen Dekan: ‘Sen ne diyorsun lan’
Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı Yiğit Sayın üniversite öğrencisine “Sen ne diyorsun lan” diyerek önce hakaret etti, ardından üzerine yürüdü.


Üniversitedeki sorunları dinlemek için öğrenciler ile bir araya gelen Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı Yiğit Sayın’ın, kendisine itiraz eden bir öğrenciye “Sen ne diyorsun lan” demesi üzerine gerginlik çıktı. Dekan, Erkin Başar isimli öğrencinin üzerine yürüdü. O anlar telefon kameralarına an be an yansıdı.

Kadın ve erkek öğrencilerin bir arada yemek yemek istediğini söyleyen öğrenciler, Öğrenci Dekanı’nın tepkisiyle karşılaştı.


Genel Sekreter ile birlikte öğrencilerin olduğu alana gelen Dekan Yiğit Sayın, öğrencilerin taleplerini dinledikten sonra Erkin Başar isimli öğrencinin üzerine yürüdü.
  video geldi:
koçlular: erkek-kadın yemek yemek istiyorum. g.sekreter: akademik nedenlerle geldiniz düşünüyordum. ben:söylediğinize dikkat edin ne demek bu...
dekan y.sayın: (üstüme yürür) ne diyosun lan sen?
o sırada koçlu hocalarım twitterdan boğaziçililere destek olmaktadır. pic.twitter.com/Ej4zZvK8Zo — Erkin Başar (@ebasar16) March 7, 2022
Sayın’ın öğrenciye yönelik “Sen ne diyorsun lan!” sözleri tepki çekti. Öğrenci Sayın’dan özür beklerken, diğer öğrenciler de tepki gösterdi.

Öğrenci Başar ise, söz konusu anları Twitter hesabından paylaşarak şunları yazdı:

‘AYNI KELİMEYİ BAŞKA ÖĞRENCİYE KULLANDIĞINI BİZZAT DUYDUM’

“y. sayın ağzından yanlışlıkla çıkmış gibi davranıyor oysa diğer öğrenciler slogan atarken, benden biraz uzakta, aynı kelimeyi başka bir öğrenciye kullandığını bizzat duydum. benzer biçimde üstüne yürüdü.

‘BİRİNİ SEÇER BAĞIRIR, SERT ÇIKAR’

y. sayın bunları hep yapıyor ama. gerçekten sinirlendiğinden bile değil. taktik olduğunu düşünüyorum. sıkışınca, ortamı germek, öğrenciyi korkutmak için illa ki buna benzer bir şeye başvurur. birini seçer bağırır, sert çıkar.
  y. sayın bunları hep yapıyor ama. gerçekten sinirlendiğinden bile değil. taktik olduğunu düşünüyorum. sıkışınca, ortamı germek, öğrenciyi korkutmak için illa ki buna benzer bir şeye başvurur. birini seçer bağırır, sert çıkar. — Erkin Başar (@ebasar16) March 7, 2022
son bir şey: adam bana bağırıp üstüme yürürken, ona şiddetsiz, hakaretsiz cevap verdim. bu durumda beni alıp uzaklaştırmaya çalışan dostlar, bu hataydı. ben ona vuracak veya hakaret edecek değilim. ama siz beni uzaklaştırmaya çalışınca ben sorun çıkarmış, tehlikeliymiş gibi oluyorum.”

Son güncelleme: 12:15 08.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı