• Turkhane Logo

“Oğlumu özledim, görüş gününde yanında olmak istiyorum”

Dört gün önce tutuklanıp Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine gönderilen Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya’dan haber var: “Oğlumu özledim, görüşte yanında olmak istiyorum.”

13:45 21 Temmuz 2020 Salı
“Oğlumu özledim, görüş gününde yanında olmak istiyorum”
Dört gün önce tutuklanıp Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine gönderilen Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya’dan haber var: “Oğlumu özledim, görüşte yanında olmak istiyorum.”



Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre Akit TV’de yayınlanan Pazar Manşeti programında söylediği sözler nedeniyle tutuklanan Melek Çetinkaya, aile yakınlarına ve avukatlarına “Oğlumu özledim, bir dahaki görüşte yanında olmak istiyorum.” dedi.

Şu anda karantinada tek başına kalan Çetinkaya, hapse girer girmez Silivri’de tutuklu oğlu Taha Furkan Çetinkaya’ya mektup yazdı. Annesinin tutuklandığını aynı gün avukatı aracılığıyla öğrenen Taha Furkan Çetinkaya ise bugünkü haftalık telefon görüşmesinde “Annemden bir haber var mı, 3 gündür kafayı yemek üzereyim” ifadelerini kullandı.


Çetinkaya’nın tutukluluğuna, 30 Temmuz 2020’de başlayacak olan adli tatilden önce itiraz edildi ancak henüz bir cevap alınamadı. En son  Temmuz’da yapılan görüşte oğlu ile konuşabilen Çetinkaya, ağustos ayındaki görüşte oğlunun yanına gitmek istediğini belirtti.



KOMŞULARINI ÖVMEKLE SUÇLANIYOR

12 Temmuz’da Akit TV’de yayınlanan Fatin Dağıstanlı’nın sunduğu programa katılan Melek Çetinkaya, programda Cemaat mensubu komşularının iyi insanlar olduğunu söylediği için “suçu, suçluyu övmek ve terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla 16 Temmuz’da Ankara’da gözaltına alındı. Gece yarısı İstanbul’a götürülen Çetinkaya Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildikten sonra 17 Temmuz’da tutuklandı.

İfadesinde suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Çetinkaya, “Cemaat içindeki bir kısım insanlara yönelik ben suçlu olmadıklarını, aslında temiz insanlar olduklarını ifade etmiştim. Amacım suçu ve suçluyu övmek propaganda yapmak değildir. Benim o programa çıkmaktaki kastım da 19 yaşında askeri okul öğrencisi oğlumun masumiyetini anlatmaktı. Suçlamayı kabul etmiyorum.” demişti.

Melek Çetinkaya, programda “Hiçbir askeri öğrenci ya da er daha önce darbeden yargılanmadı. Hulusi Akar önceki darbede üsteğmendi, Binali Yıldırım asteğmendi. Hani darbeye katılan vatan haini oluyordu. Neden Hulusi Akar bakan oldu, Binali Yıldırım Başbakan oldu?” demiş, bu açıklamalar karşısında oldukça agresifleşen Fatin Dağıstanlı da yayını sonlandırmıştı.

HHO 1. SINIF ÖĞRENCİSİYDİ

Hava Harp Okulu 1. sınıf öğrencisi Taha Furkan Çetinkaya (23), 15 Temmuz’da Yalova’daki eğitim kampından çıkarılıp Sultanbeyli Köprüsüne götürüldüğü için müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 15 Temmuz-Sultanbeyli davasında Furkan Çetinkaya ile birlikte 116 Hava Harp Okulu öğrencisi, 3 er ve 3 komutan, Silivri 28. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı. 25 Mayıs 2018’de karara bağlanan davada öğrenciler ve komutanlar müebbet hapis cezasına çarptırılırken 3 er beraat etti.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ BAŞLATTI

4 yıldır tutuklu olan oğlu için Ocak 2020’de Ankara’dan İstanbul’a Adalet Yürüyüşü başlatan Çetinkaya, 3. gün gözaltına alınınca yürüyüşü yarım bırakmak zorunda kalmıştı. Adalet ve hukuk talebi için mücadele etmekten vazgeçmeyen Çetinkaya, Ankara Yüksel Caddesi’nde KHK’lı Cemal Yıldırım, Nazan Bozkurt, Acun Karadağ ile birlikte birçok kez gözaltına alındı ve kötü muameleye maruz kaldı.

“O POLİSLER BİR GÜN BENİ ANLAYACAKLAR”

Çetinkaya, gözaltında yaşadıklarıyla ilgili “Bu mücadelede beni en çok yaralayan şey, kadın polislerin hunharca saldırıları, kolumu bükmeleri, tırnak geçirmeleri. Onlar da bir ana kuzusu değil mi ya da anne değil mi? Bir gün anne olacak ve beni çok iyi anlayacaklar.” diye konuşmuştu.

  Bu mücadelede beni en çok yaralayan şey, kadın polislerin hunharca saldırıları, kolumu bükmeleri, tırnak geçirmeleri. @BirGun_Gazetesi @Ali_Efendi_ @orhanaydin6 @eacarer @ahmetbozkus

PisliğindeBoğul YasinObuz
HerkesSussa AnalarSusmaz pic.twitter.com/DZ1mebvl8c — Bayram (@kulturlu_bayram) July 18, 2020
 

Son güncelleme: 13:45 21.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı