• Turkhane Logo

Ödül gibi cezalar: Mahkeme ‘iş cinayetlerine devam’ dedi

Mahkeme, 21 kişinin yaşamını yitirdiği, 115 kişinin de yaralandığı Davutpaşa patlaması davasında "10'ar ay hapis cezası"nı erteleyerek iş cinayetlerine 'devam' dedi

10:39 18 Ocak 2019 Cuma
Ödül gibi cezalar: Mahkeme ‘iş cinayetlerine devam’ dedi
Mahkeme, 21 kişinin yaşamını yitirdiği, 115 kişinin de yaralandığı Davutpaşa patlaması davasında "10'ar ay hapis cezası"nı erteleyerek iş cinayetlerine 'devam' dedi

İstanbul Davutpaşa’da 31 Ocak 2008’de yaşanan, 21 kişinin hayatını kaybettiği maytap atölyesi patlamasına ilişkin davanın karar duruşması dün görüldü. Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma öncesi adliyenin önünde açıklama yapan işçi yakınları, “11 yıldır adalet bekliyoruz. Bu davada verilecek karar iş cinayetlerine ya dur ya da devam diyecek” dedi.


/


21 KİŞİ ÖLMÜŞ, 115 KİŞİ YARALANMIŞTI 


Davutpaşa’da 31 Ocak 2008 tarihinde 21 kişinin hayatını kaybettiği, 115 kişinin de yaralandığı maytap atölyesi patlamasına ilişkin Yargıtay’ın bozma kararının ardından 4 sanık yönünden yeniden görülen davada karar açıklandı.

10’AR AY HAPİS CEZASI VERİLDİ VE ERTELENDİ 

2 sanık “İhmal suretiyle görevi kötüye kullanma” suçundan 10’ar ay hapis cezasına çarptırıldı. 2 sanık ise ‘Görevi kötüye kullanma” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Verilen cezalar ertelendi.

YARGITAY CEZALARI FAZLA BULMUŞTU

10 sanığın yargılandığı dava 2014’te sonuçlanmış, dönemin Zeytinburnu Belediyesi Ruhsat ve Denetleme Müdürü Rüstem Tekin ile Zabıta Müdürü Feruz Kutsal 7’şer yıl 6’şar ay, bina sahipleri Remzi ve Resul Koçyiğit kardeşleri de 5’er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Dönemin İmar ve Şehircilik Müdürleri Şevket Yıldırım ve Servet Kırna’ya 4’er yıl 2’şer ay hapis cezası verilirken, bu cezalar 30’ar bin 400’er lira para cezasına çevrilmişti. Dönemin İmar ve Şehircilik Müdürü Hatice Küçükakyüz’ün 2,5 yıllık hapis cezası da 18 bin 200 liraya çevrilmişti. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Atakan Tanış ile patlamanın olduğu atölyede işçi olarak çalışan Hasan Altay ise beraat etmişti.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi ise Aydın, Tanış ve Altay hakkında verilen beraat kararlarını onamış; diğer sanıklara ise verilen cezaları fazla bularak kararı bozmuştu.

AİLELER YENİDEN DAVA AÇTI AMA…

Bunun üzerine dava yeniden başladı. Aileler, mahkemenin kararında direnmesini talep etti. 2 sanık “İhmal suretiyle görevi kötüye kullanma” suçundan 10’ar ay hapis cezasına çarptırıldı. 2 sanık ise ‘Görevi kötüye kullanma” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Verilen cezalar ertelendi.
 

Son güncelleme: 10:39 18.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı