• Turkhane Logo

"O toplama kamplarında bir aile üyeniz olsaydı sessiz kalıp parayı mı seçerdiniz?"

Amerika’da, kongre üyeleri ve senatörlerin, NBA Komiseri Adam Silver’ı Çin’de devam eden insan hakları ihlallerine karşı durmaya çağırdığı mektubun ardından Enes Kanter Freedom sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

12:24 20 Mart 2022 Pazar
Amerika’da, kongre üyeleri ve senatörlerin, NBA Komiseri Adam Silver’ı Çin’de devam eden insan hakları ihlallerine karşı durmaya çağırdığı mektubun ardından Enes Kanter Freedom sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.


TR 724ten Ersan Ayın haberine göre, ABD’de 7 kongre üyesi ve 3 senatör, NBA Komiseri Adam Silver’a yazdıkları ortak mektupta, NBA’in Çin Komünist Partisi (ÇKP) ile olan ilişkisinden derin endişe duyduklarını belirterek; Enes Kanter Freedom’ın, Çin yönetimini eleştiren ifadelerinden sonra NBA kariyerinin hızla sona erdirilmesini, ÇKP’nin NBA üzerindeki nüfuzuna bağladılar.

Mektupta, “Devam eden insan hakları ihlalleri için ÇKP’ye karşı durmak yerine NBA, kötü niyetli bir rejimin siyasi tercihlerinin NBA’ye müdahale etmesine, çalışanlarını ve oyuncularını susturmasına izin vermeye devam ediyor” denildi.
  Rep. Waltz led House and Senate colleagues in urging NBA Commissioner Adam Silver to stand up to the Chinese Communist Party (CCP) and its ongoing human rights abuses.


Read the full letter pic.twitter.com/piB0PQ7oA7 — Congressman Waltz Press (@RepWaltzPress) March 18, 2022
KONUŞMANIN SINIRI AŞMAK OLDUĞUNU HİÇ DÜŞÜNMEDİM

Enes Kanter Freedom, mektubu sosyal medya hesabından paylaşarak şu açıklamada bulundu:

“Ailem elimden alınalı 8 yıl oldu. NBA, Türkiye’deki insan hakları ihlallerine karşı verdiğim mücadelede en büyük destekçimdi. NBA’de yeni bir yuva buldum. Ama son 6 ayda çok yalnız bırakıldım, konuşmanın sınırı aşmak olduğunu hiç düşünmedim.” 

NBA’de bulduğum aileyi seviyorum ama NBA’deki kardeşlerimin bana ulaşmakta tereddüt etmelerindeki korkuyu görmek beni derinden üzüyor. Her şey yolunda, yine de hepinizi seviyorum. Amerika’nın inşa ettiği şeyin kontrolünü ele geçirmeye çalışan ÇKP’ye karşı mücadelemizde güçlü durmalıyız. Empati anahtardır. NBA’deki tüm kardeşlerime ve dünyadaki tüm sporcu arkadaşlarıma soruyorum, anneniz, babanız, kız kardeşiniz, karınız veya kızınız Çin’de o toplama kamplarında olsaydı ve her gün işkence ve tecavüze uğruyor olsaydı yine de sessiz kalıp parayı seçer miydiniz?”
  1-My family was taken away from me,
it’s been 8 years
The @NBA was my biggest supporter in my fight against Human Rights abuses in Turkey
I found a new home in the @NBA
But the last 6 months has been very lonely
I never thought,speaking out was crossing the line

Read the letter; https://t.co/cjBs4lZQ8R — Enes FREEDOM (@EnesFreedom) March 18, 2022  

Son güncelleme: 12:24 20.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı