• Turkhane Logo

O harita Muammer Kaddafi ile çizilmiş!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Libya ile imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge Muhtırası hakkında çarpıcı bir bilgi verdi.

20:55 22 Aralık 2019 Pazar
O harita Muammer Kaddafi ile çizilmiş!
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Libya ile imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge Muhtırası hakkında çarpıcı bir bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libyadaki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile varılan Münhasır Ekonomik Bölge Muhtırasına dair, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in Libya’da verdiği mücadeleyi de unutmamalıyız. Madem Libya’nın bizimle ilgisi yok, öyleyse Gazi Mustafa Kemal orada ne arıyordu? ifadelerini kullandı.
ANLAŞMA ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI DEĞİL
Erdoğon bugün Kocaeli Gölcük Tersane Komutanlığında Yeni Tip Denizaltı Projesi 1’inci Gemisi Pirireis’in Havuza Çekme ve 5’inci Gemisi Seydialireis’in İlk Kaynak Töreninde konuştu.
Türkiyenin KKTC ve UMH ile yaptığı anlaşmaların Birleşmiş Milletler (BM) sözleşmeleri ve uluslararası hukuka uygun olduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye ne Suriye’de attığı adımlardan ne de Libya ile vardığı mutabakattan kesinlikle geri dönmeyecektir. dedi.
LİBYAYA ASKERİ DESTEĞİMİZ ARTABİLİR
Daha önce talep gelmesi durumunda Libyaya asker gönderilebileceği belirten Erdoğan, gerektiği takdirde bu desteğin boyutunun artırılabileceğini kaydetti.
AKP lideri Erdoğan, Libya hükümeti ile imzalanan anlaşmanın devrik lider Muammer Kaddafi döneminde mutabakata varıldığını söyledi. 
Erdoğan şunları söyledi: Meşru Libya hükümetini yıkmaya yönelik çabaların yoğunlaşmasının sebebini gayet iyi biliyoruz. Son dönemde meşru Libya yönetimine çok ciddi desteklerimiz oldu. Gerekirse bu desteklerin askeri boyutunu artıracak, karada, denizde ve havada her türlü imkanı değerlendireceğiz. ANLAŞMANIN HARİTASI 10 YIL ÖNCE KADDAFİ İLE ÇİZİLDİ
Libya ile yapılan anlaşmanın uluslararası hukukla çelişen bir yönünün olmadığını ifade eden Erdoğan, (Muammer) Kaddafi ile harita üzerinde konuşmuş, kendisiyle anlayış birliğine varmıştık. Ülkemizin Libya’ya bakan kara bölümüyle, Libya’nın ülkemize bakan kara bölümü çalışması, bize bu hakkı veriyor. Bölgedeki karışıklıklar sebebiyle mutabakat metninin hukuki zemine kavuşması biraz gecikti. dedi.
Erdoğan, Meşru Libya yönetimiyle yaptığımız anlaşma bundan 10 yıl önceki haritalar üzerinden yürütülmüş ve neticelendirmiştir. diye konuştu.
KADDAFİNİN 42 YILLIK DİKTATÖRLÜĞÜ 2011DE HALK İSYANI İLE SON BULDU
Libyada 7 aydır devam eden isyandan sonra muhalifler 21 Ekim 2011de eski liderleri Kaddafiyi linç etti. 
42 yıllık diktatörlüğü iki ay önce son bulan Muammer Kaddafi, sığındığı son kalesi Sirtede ağır çatışmaların akabinde yaralı olarak yakalanmıştı. 
Tamamen düşmek üzere olan şehirden ayrılmak üzere olan Kaddafinin konvoyu NATO savaş uçakları tarafından vuruldu. 
Fransa, Kaddafi konvoyunun kendi uçakları tarafından vurulduğunu açıkladı. Doğduğu şehirde yaralı bir şekilde yakalanan eski diktatör, daha sonra Misrataya götürüldü. 
Kaddafi yakalandığında üzerinden altın tabancası çıktı. Yayınlanan videolarda, muhaliflerin ele geçirdiği Kaddafinin kanlar içinde olduğu ancak yürüyebildiği görülüyordu. 
MUHALİFLER KADDAFİYİ LİNÇ EDEREK ÖLDÜRDÜ
El Cezirenin yayınladığı görüntülerde, Kaddafi kalabalık bir muhalif grup tarafından tartaklanıyor. İsyancılardan biri, elindeki tabancanın kabzası ile Kaddafinin başına vuruyor. 
Muhaliflere direnmeye ve bağırmaya çalışan tişörtü ve yüzü kan içindeki Kaddafi sürüklenerek bir kamyonete bindiriliyor.

Libyanın devrik lideri Kaddafinin son anlarının görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde yerde sürüklenen Kaddafinin hâlâ yaşadığı görülüyor. 
Onlarca kişinin ağır yaralı bedenini yerlerde sürüklediği Kaddafi, son nefesinde bile çevresindeki insanları azarlarken görülüyor.

Son güncelleme: 20:55 22.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı