• Turkhane Logo

Nursena Küçüközyiğit'ten Soylu’ya: Ülkemizin başkentinde insanların kaybedilmesi normal mi?

87 gündür kayıp olan babası KHK’lı Hüseyin Galip Küçüközyiğit’i arayan Nursena Küçüközyiğit, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Ülkemizin başkentinde insanların kaybedilmesi normal midir?” sorusunu yöneltti.

20:37 25 Mart 2021 Perşembe
Nursena Küçüközyiğit'ten Soylu’ya: Ülkemizin başkentinde insanların kaybedilmesi normal mi?
87 gündür kayıp olan babası KHK’lı Hüseyin Galip Küçüközyiğit’i arayan Nursena Küçüközyiğit, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Ülkemizin başkentinde insanların kaybedilmesi normal midir?” sorusunu yöneltti.


29 Aralık 2020 tarihinde Ankara Maltepe’deki ofisinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan eski Başbakanlık Raportörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in kaybolmasının üzerinden üç ay geçti ancak soruşturmada hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Babasını arayan Nursena Küçüközyiğit’in kendi imkanlarıyla ulaştığı kamera görüntülerinde üç kişi tarafından takip edildiği belirlenen Hüseyin galip Küçüközyiğit’e ait aracın farklı yerlerde göründüğüne dair polis ifadeleri bulunuyor.

Nursena Küçüközyiğit, Twitterda başlattığı “Babamın SesiniDuyun” ve “HüseyinGalipNerede” kampanyalarında paylaştığı mesajlarla babasının durumunu bir kez daha gündeme getirdi.


Küçüközyiğit, “Üç kişini kaçırdığı babam hızlı bir araştırma ile üç günde bulunabilirdi. 87 gün oldu, bulunması için kamera kayıtlarının incelenmesini bekliyoruz, hala” dedi.
  Üç kişini kaçırdığı babam hızlı bir araştırma ile üç günde bulunabilirdi. 87 gün oldu, bulunması için kamera kayıtlarının incelenmesini bekliyoruz, hala.
Babamın SesiniDuyun pic.twitter.com/nlzXAhA3N3 — Nursena Küçüközyiğit (@NeredeBabam) March 25, 2021
“29 ARALIK’TAN BERİ KORKU İÇİNDE YAŞIYORUM”

Babasıyla ilgili TBMM’de verilen soru önergelerini paylaşan Nursena Küçüközyiğit, “Sayın @suleymansoylu babam Hüseyin Galip Küçüközyiğit’ten 87 gündür haber alamıyoruz. Ülkemizin başkentinde insanların kaybedilmesi normal midir?” dedi. Etraftaki kamera kayıtlarını incelemesi gereken mercilerin bu kayıtları incelemediğini kaydeden Küçüközyiğit, “Babamdan önce kaybedilen insanlardan söz ediliyor. Gökhan Güneş işkence gördüğünü anlattı. Ben 29 Aralık’tan beri korku içinde yaşıyorum. Anayasa Mahkemesi’ne, savcılıklara başvurduk. Size soru önergeleri verdi milletvekillerimiz, fakat hiçbirine yanıt alamadık. Bana duyarsız kalınmadı, evet biraz geç oldu korkunç günler yaşadım ama babamı bulabildik diyebilmek istiyorum, bir kere daha soruyorum. Lütfen cevaplar mısınız?” paylaşımında bulundu.

GERGERLİOĞLU: İŞKENCEDELER Mİ, ÖLDÜRÜLDÜLER Mİ?

TBMM’de milletvekilliği düşürülen ve HDP Genel Merkezinde “adalet nöbetini” sürdüren Ömer Faruk Gergerlioğlu da Hüseyin Galip Küçükzöyiğit için başlatılan kampanyaya destek vererek, “Kaçırılan insanlar var ey toplum niye duymuyorsun? İşkencedeler mi, öldürüldüler mi? Niye açıklama yapmıyorsunuz? @TC_icisleri Başbakanlık eski raportörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit 87 gündür kayıp. Küçüközyiğit nerede? @NeredeBabam Babamın SesiniDuyun” dedi.

Kronos

Son güncelleme: 20:37 25.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı