• Turkhane Logo

Nuri Bilge Ceylan’ın bakanı ziyaret etmesine tepki

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın ‘sansür’ gündeminin ortasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret etmesi eleştirilere neden oldu.

13:25 26 Eylül 2023 Salı
Nuri Bilge Ceylan’ın bakanı ziyaret etmesine tepki
Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın ‘sansür’ gündeminin ortasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret etmesi eleştirilere neden oldu.





60’ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Nejla Demirci’nin ‘Kanun Hükmü’ adlı belgeseli yarışma seçkisinden çıkarılmış, jüri üyeleri kararı ‘sansür’ olarak değerlendirip karardan geri dönülmezse çekileceklerini açıklamıştı.



Festival kaynakları ise ‘Kanun Hükmü’nü seçkiden çıkarma kararının ardında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talimatının olduğunu öne sürmüş, festival yönetiminin kararı yeniden görüşmek üzere bakanlığı ziyaret edeceği öğrenilmişti.



Gözler, bakanlıktan gelecek yanıttayken Ersoy, Nuri Bilge Ceylan’ı makamında ağırladığı anlara ilişkin fotoğraf yayınladı.



Ersoy, Ceylan’la yaptıkları görüşmede, sinema sektörünün ulusal ve uluslararası başarılarını çok daha iyi seviyelere ulaştırabilmek için değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti. 




Hocamız başarılarıyla ilgili sohbeti kısa kesip Antalya Film Festivali seçkisinden çıkarılan Kanun Hükmünü ve Kurak Günlerden faiziyle geri istenen destek fonunu da konuşmuş mudur? Bence hayır. / https://t.co/TRboQgjQqa— Umur Çağın Taş (@umurtas) September 26, 2023





ne tatlı ilişkiler bunlar ya süleyman soylu’nun festivalinde jüri başkanlığından sonra, daha geçen hafta altın portakal’da belgeselin gösterilmesini bizzat yasaklayan bakanla sanat ve sanata dair sohbetler.
hocam bi tane de iktidar seviciler her yerde aynıdır filmi bekliyoruz https://t.co/oObXjZW974— zeynep ocak (@drama_junkie) September 26, 2023





Sansür, faşizm falan insanlığın evrensel sorunu değil tabii, en fazla 5000 yıllık tarihi var. NBC daha evrensel konulara bakıyor. https://t.co/Rc5Mcypgzr— Barış Yıldırım (@yazilama) September 26, 2023

Son güncelleme: 13:25 26.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı