• Turkhane Logo

Nükleer silahlar depolardan çıkartıldı

Rusya donanmasına ait Kuzey Filosunun gemileri, 30 yıl sonra ilk kez, taktik nükleer silahlarla donatılarak denize açılmaya başladı.

12:07 16 Şubat 2023 Perşembe
Nükleer silahlar depolardan çıkartıldı
Rusya donanmasına ait Kuzey Filosunun gemileri, 30 yıl sonra ilk kez, taktik nükleer silahlarla donatılarak denize açılmaya başladı.

TURKHANE.COM - MOSKOVA
Norveç istihbaratı, 30 yıl sonra ilk kez nükleer silahlara sahip Rus gemilerinin denize indirildiğini duyurdu.
Ukrayna’da süren çatışmalara Batılı devlerlerin ve NATO’nun yaptığı askeri yardımların dozu arttıkça, Rusya sahip olduğu her türlü silahı caydırıcılık amacıyla kullanabileceğini gösteren adımlar atıyor.
Politico.eunun haberine göre Norveç İstihbaratı tarafından hazırlanan son verilerde, Sovyet döneminde, Kuzey Filosunun savaş gemileri düzenli olarak taktik nükleer silahlarla denize açılıyordu ancak Soğuk Savaştan bu yana böyle bir vaka olmamıştı.
Aynı zamanda Norveç istihbaratı, Ukraynada savaşın başlamasının ardından nükleer silahların Rusya için öneminin önemli ölçüde arttığını iddia ediyor.
Hazırlanan Raporda, nükleer potansiyel yoğunluğunun Kuzey Filosunun denizaltılarında ve yüzey gemilerinde bulunduğu belirtilerek Nükleer silahlar, NATO ülkelerinin katılabileceği operasyon seçeneklerinde özellikle ciddi bir tehdit oluşturuyor vurgusu yapılıyor.
Daha önce İsveç Savunma Bakanlığının Rusya tarafından gerçekleştirilebileceği iddia edilen bir nükleer saldırı için hazırlık yaptığı ve böyle bir durumda bir dizi önlem aldığı aktarılmıştı. Ülkenin Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Mikael Klasson, bu tür eylemleri Moskovanın söylediklerini yapmak gibi hoş olmayan bir alışkanlığı olduğunu söyleyerek açıkladı.
Aralık ayında Başkan Vladimir Putin, Rusyanın nükleer silahlarının ülkenin savunması için caydırıcı olduğunu söyledi. Moskovanın nükleer silahlara sahip olmanın getirdiği tüm sorumluluğun farkında olduğunu ve onları ortalıkta sallamayacağını vurguladı.

Son güncelleme: 12:07 16.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı