• Turkhane Logo

Normalleşeceğiz diyen AKP halen SMS’le vatandaştan para istiyor!

Pandemi önlemlerinden adım adım vazgeçen hükumet, halktan para istemekten vazgeçmiyor. Bugün bir kez daha 8119’dan SMS alan vatandaşların isyanı sosyal medyada gündem oldu.

18:43 31 Mayıs 2020 Pazar
Normalleşeceğiz diyen AKP halen SMS’le vatandaştan para istiyor!
Pandemi önlemlerinden adım adım vazgeçen hükumet, halktan para istemekten vazgeçmiyor. Bugün bir kez daha 8119’dan SMS alan vatandaşların isyanı sosyal medyada gündem oldu.

Pandemi sonrası normalleşme adımlarının konuşulduğu bugünlerde, AKP Hükumeti ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyası ile halktan 10 lira istemeye devam ediyor. GSM şirketleri tarafından 8119’dan gönderilen mesajlarda, abonelerden 10 lira karşılığında ‘KORONA’ yazarak SMS’i cevaplaması isteniyor. Kampanyanın startı, pandemi vakalarını görülmeye başlandığı ilk günlerde bizzat AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilmişti.

Hafta başından itibaren normalleşme sürecine girecek Türkiye’de, AKP Hükumeti SMS ile para istemekten vazgeçmedi. SMS mesajlarıyla kendilerinden para istenen vatandaşların eleştirileri sosyal medyada da gündem oldu.

UTANMADAN BÖYLE MESAJLAR GÖNDEREMEZSİNİZ


Pandemi ve alınmayan önlemler yüzünden zor günler geçiren vatandaşlar hala devam eden uygulamayı sert bir dille eleştirdi. İşini kaybeden bir sosyal medya kullanıcısı ise, ”Bu 8119 mesajlarını almak istemiyorum! İşsiz bırakıldım, dava açma yollarım kapatıldı, alacağımızı vermeyen patronun yanındasınız, utanmadan ve durmadan bu mesajları gönderemezsiniz, anladınız mı?” diyerek isyan etti.

  Bu 8119 mesajlarını almak istemiyorum! İşsiz bırakıldım, dava açma yollarım kapatıldı, alacağımızı vermeyen patronun yanındasınız, utanmadan ve durmadan bu mesajları gönderemezsiniz, anladınız mı @Turkcell @TurkcellHizmet @VodafoneTR @TurkTelekom #BilaleAnlatırGibi pic.twitter.com/7T7sDxQBK0 — leventkurtuluselpen (@levent_k_elpen) May 31, 2020

   

  Halen para dileniyor.
Bana gelen mesaj!!
Biz Bize Yeteriz Turkiyem Milli Dayanisma Kampanyasina KORONA yazip bu mesaja cevap vererek veya 8119a kisa mesaj atarak 10TL katki saglayabilirsiniz B003 — @k.unus(sosyalist) (@Akademi61429534) May 31, 2020
  Biz Bize Yeteriz Turkiyem Milli Dayanisma Kampanyasina KORONA yazip bu mesaja cevap vererek veya 8119a kisa mesaj atarak, 10 TL katki saglayabilirsiniz. B002

Hala para istiyorlar — Saliha Eriş MKA

Son güncelleme: 18:43 31.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı