• Turkhane Logo

Nihat Hatipoğlu’nun “sizi zehirliyorlar” dediği gençler: Dinden soğutan din adamları

İlahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu, Saray’a yakın Sabah gazetesindeki köşesinde gençleri deizm konusunda “Sizi de zehirlemek istiyorlar” diye uyardı.

09:53 04 Eylül 2021 Cumartesi
Nihat Hatipoğlu’nun “sizi zehirliyorlar” dediği gençler: Dinden soğutan din adamları
İlahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu, Saray’a yakın Sabah gazetesindeki köşesinde gençleri deizm konusunda “Sizi de zehirlemek istiyorlar” diye uyardı.



Gençler ise sosyal medyadan verdikleri cevapta kendilerini dinden soğutanın din adamları olduğuna dikkat çekti.  

 İlahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu, gençlere seslenerek “Deistliğin sonu hüsrandır. Kendilerini koca bir yalana teslim ediyorlar. Sizi de zehirlemek istiyorlar” diye uyarıda bulundu. Gençler de Hatipoğlu’na tepki göstererek, kendilerini dinden soğutanların din adamları olduğunu belirtti.


DEİSTLİĞİN SONU HÜSRANDIR

İlahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu, Sabah gazetesindeki köşesinde gençlere seslendi. “Deistliğin sonu hüsrandır” başlıklı yazısında Hatipoğlu,  “Gençler, sözde Allah’a inandığını söyleyerek “Yüce yaratıcı var ama peygamber ve din yok” diyen kişilerin büyüsüne kapılmayın. Sizler bir yaratıcının var olmasına rağmen insanlığa bir görev veya mesaj iletilmeyeceğine inanıyor musunuz? Bu zihniyet sahipleri, heves ve hevalarına uyacak bir ilah arayışlarındadır. Onlar, Allah’a inanıyor değiller. Kendilerini koca bir yalana teslim ediyorlar. Sizi de zehirlemek istiyorlar” dedi.

DİNDEN SOĞUTAN DİN ADAMLARA

Sosyal medyada haberin yayınlandığı paylaşımın altına ise çok sayıda tepki twete eklenmesi dikkat çekti. Bu paylaşımlardan bazıları ise şöyle:

Aaa ciddi mi program başı 500 bin alıp, peygamber efendimizin yediği içtiği ile konuşup yalan-hırsızlık rüşvet hakkında kelam etmeyenler dine düşman edenlerden bahsefiyor. Kim bu düşman edenler
Hocam aşağıda eleştiri yazanların mealen ortak görüşü : Siz ve sizin gibiler olmaz ise kimse dinden soğumaz düşman olmaz . Aksine açıktan dine saldırı dindarları güçlü kırar birleştirir . Ama tahribat içten geldiğinde söyleyecek laf kalmıyor
Ahahaha..bizzat kendileri dinden soğuttu milleti..
Zaten dinden soğutan din adamları
  Nihat Hatipoğlu, gençlere seslendi: Sizi dininize düşman etmek isteyenlere fırsat vermeyin! @nihatipoglu — Sabah Gazetesi (@Sabah) September 3, 2021
Dine düşman eden kendisi. Fakir peygamber anlatıp bütün sermayeyi toplayan o.
Nihat bey dini istismar ettiğiniz için cami çıkışında yardımlar %400 oranında azaldı. Çünkü şeffaflık ve güven yok.
Onlar siz ve sizin gibiler maalesef
Yine din sömürüsü. insanlar bu tipler yüzünden, dinden uzaklaşıyor.

NİHAT HATİPOĞLU KİMDİR?

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, 1955 yılında Diyarbakır’da doğdu. Diyarbakır, Siirt ve Malatya’da ilkokulu tamamladı. 1975’de Uşak İmam-Hatip Lisesi’ni ve Uşak Lisesi’ni bitirdi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni tamamladı. Aynı fakültede Hadis Ana Bilim dalında ‘Kur’an-ı Kerim’in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü’ adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında doçent, 2012 yılında da profesör oldu. 1985-1987 yılları arasında Mısır’da Arapça üzerine eğitim gördü. İmam-Hatip, Kur’an Kursları Müdürlüğü görevlerini yaptı. 10 Mart 2017’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından YÖK Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Nihat Hatipoğlu, aynı zamanda Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi rektörlüğü görevini yürütüyor. Hatipoğlu, evli ve üç çocuk babası.

Son güncelleme: 09:53 04.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı