• Turkhane Logo

New York’taki sinagogun altından gizli tünel bulundu; amacı bilinmiyor

15:25 10 Ocak 2024 Çarşamba
New York’taki sinagogun altından gizli tünel bulundu; amacı bilinmiyor





New York polisi, ‘770 Eastern Parkway’ adlı sinagogun altında gizli bir tünel keşfetti. Baskına giden polis, tünelleri kullanılmaz hale getirmek isteyince ve tüneli kazan Yahudiler tepki gösterdi. Çıkan arbede gözaltılar yaşandı. Tünellerin, pandemi döneminde gizlice toplu ibadet edebilmek için açıldığı düşünülüyor. Farklı iddialar da var…



New York Polis Departmanı, 770 Eastern Parkway sinagogunda bulunan tünelleri kullanılamaz hale getirmek için harekete geçti. Merkezde eğitim gören Yahudi öğrenciler, tünelleri doldurmak için çağrılan inşaat ekiplerine ve polislere karşı direndi. Yahudilerden 10’u polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.



Tünellerin ne amaçla açıldığı ve içerideki Yahudi öğrencilerin neden bu denli şiddetli bir direniş sergilediği bilinmiyor. Yahudiler tünellerin koronavirüs salgını döneminde gizlice merkeze gelebilmek için inşa edildiğini iddia ediyor.



Öte yandan baskın sırasında tünellerde bulunan ve üzerinde kan lekeleri olduğu görülen yataklar ise tartışmaları şiddetlendirdi. Yahudiliğin Haşidi koluna mensup şahısların uzun yıllardır bu tünelleri kazdığı düşünülüyor. Sinagogun başhahamı Yosef Braun, genç Yahudilerin davranışlarının sinagoga karşı bir saygısızlık olduğunu söyledi.

Son güncelleme: 15:25 10.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı