• Turkhane Logo

New York’ta Türkevi’ne saldıran kişiye ‘şizofreni’ teşhisi kondu

17:50 01 Haziran 2023 Perşembe
New York’ta Türkevi’ne saldıran kişiye ‘şizofreni’ teşhisi kondu





ABD’nin New York kentindeki Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun bulunduğu Türkevi’ne demir levyeyle saldıran Recep Akbıyık’a şizofreni teşhisi konulduğu ve ilaçla tedavisine başlandığı öğrenildi.



22 Mayıs’ta Türkevi’nin camlarına demir levyeyle saldıran Recep Akbıyık’ın hastanede de agresif tavırlarını sürdürdüğünü, kendisine ve başkasına zarar verme potansiyeli bulunduğunu belirten yetkililer, Akbıyık’ın hastanede iki kişiye saldırdığını, camları yumrukladığını ve özel odaya kapatıldığını belirtti.



İlaç tedavisinden sonra mahkemenin verdiği “denetimli serbestlik” kararı uyarınca sanığın hastaneden taburcu edileceğini kaydeden yetkililer, Akbıyık’a şizofreni tanısı konulduğunu ifade etti.



New York Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkan Akbıyık hakkında 28 Mayıs’ta, “denetimli serbestlik kararı” verilmişti.



Akbıyık’ın, Türkevi ve yakınına herhangi bir şekilde yaklaşması yasaklanırken mahkeme tarafından bir sonraki duruşma tarihi 25 Temmuz olarak belirlendi.

Son güncelleme: 17:50 01.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı