• Turkhane Logo

Netflix dizisinde Atatürk ve Erdoğan fotoğrafı detayı

Netflix'te yayınlanan 13 Commandments (13 Emir) adlı dizi

15:54 16 Eylül 2019 Pazartesi
Netflix dizisinde Atatürk ve Erdoğan fotoğrafı detayı
Netflix'te yayınlanan 13 Commandments (13 Emir) adlı dizi

Belçika yapımı suç dizisinin ilk bölümlerinde bu ülkede bir Türkün işlediği töre cinayeti anlatılıyor. Dizinin katil ile gurbetçi ailenin evinin duvarına asılı Atatürk ve Erdoğan fotoğraflarını aynı karede gösteren sahnesi eleştiriliyor.

Euronewste Bahtiyar Küçük imzasıyla yer alan haberde film ve dizi platformu Netflixin Türkiyede kalıp kalmayacağı sorularının gündeme geldiği dönemde yayınlanan dizi sosyal medyada da tartışma konusu oldu.
Belçikada yaşayan gurbetçi ailenin 17 yaşındaki kızları Esmanın dayısı Ferhad tarafından boğazı kesilerek öldürülmesinin senaryolaştırıldığı dizide Esmanın ölümüne göz yuman annesi polis sorgusunda düzenli olarak camiye gittiğini ve cinayetin işlediği sırada da diğer kızıyla birlikte camide olduğunu söylüyor. Cinayet dedektifi Peter ve polis Vicky katil Ferhadın aşırı gruplarla bağlantısını da araştırıyor. Dizide gösterilen gurbetçi evinde katil ile Atatürk ve Erdoğanın fotoğraflarının aynı karede görülmesi ise sosyal medyada tartışma konusu oldu.
Dizideki detayın fark edilmesinin ardından özellikle AKPli yandaş sitelerde Netflixe ağır hakaretler eşliğinde protesto çağrısı yapılıyor.

Son güncelleme: 15:54 16.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı