• Turkhane Logo

Netanyahu ve muhalefet savaş kabinesinde anlaştı

21:25 11 Ekim 2023 Çarşamba
Netanyahu ve muhalefet savaş kabinesinde anlaştı





İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve muhalefet lideri Benny Gantz’in, Hamas’ın saldırılarının ardından anlaştığı ‘acil durum hükümeti’ savaşla ilgili olmayan herhangi bir karar almayacak.



Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik Aksa Tufanı saldırısının ardından başlayan şiddetli çatışmalar sonrası İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve muhalefet liderleri ortak hükumet kurma konusunda anlaştı .



İktidar ve muhalefet “acil durum hükümeti” adı verilen savaş kabinesinde ortak kararlar alacak.



Taraflar kurulacak savaş kabinesinin, savaşla ilgili olmayan herhangi bir karar almayacağı konusunda da anlaştı.



3 LİDER KATILDI



Hamas’a karşı saldırıları yönetecek olan savaş kabinesinde ise Başbakan Netanayhu, muhalefet lideri Gantz ve Savunma Bakanı Yoav Gallant yer alacak.



Muhalefet liderlerinden Yair Lapid ise acil durum hükümetine katılmazken, kendisi için savaş kabinesinde bir pozisyon açık bırakıldı.



İSRAİL VE HAMAS ARASINDAKİ ÇATIŞMALAR



Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim’de sabah saatlerinde İsrail’e yönelik “Aksa Tufanı Operasyonu” başlatmış, İsrail ise “Demir Kılıçlar Operasyonu”yla karşılık vermişti. Çatışmalarda şu ana kadar Filistin tarafında bin 55 kişi hayatını kaybederken, 5 bin 184 kişi de yaralandı. İsrail tarafından ise bin 200 kişi hayatını kaybetti.

Son güncelleme: 21:25 11.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı