• Turkhane Logo

Netanyahu ile kucaklaşan Biden ikna oldu: ‘Hastaneye saldırıyı diğer taraf yapmış gibi görünüyor’

14:25 18 Ekim 2023 Çarşamba
Netanyahu ile kucaklaşan Biden ikna oldu: ‘Hastaneye saldırıyı diğer taraf yapmış gibi görünüyor’






ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’de El Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlenen saldırının ardından İsrail’e gitti. ABD Başkanı Joe Biden’ın uçağı Tel Aviv’e indi. Biden’ı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog kucaklayarak karşıladı.



Karşılamanın ardından ikili görüşme öncesi basın açıklaması düzenlenledi. Biden, 7 Ağustos tarihli görüntü üzerinden olayı çarpıtmaya çalışan İsrail’in iddiasını dillendirdi. Biden, “ABD, İsrail’in yanındadır” dedi. Saldırının sorumlusunun İsrail olmadığını savunan Biden, “Hastanedeki patlamayı diğer taraf yapmış gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.



Ne olmuştu?



Gazze’de El Ehli Baptist Hastanesi’nde düzenlenen saldırının ardından Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, ardından Ürdün ziyaretini yarıda kesmişti. Abbas ayrıca, Biden ve diğer liderlerle bugün Amman’da yapılması planlanan, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların ele alınacağı toplantıya da katılımını iptal etti. Bu gelişmenin ardından Mısır ve Ürdün’den de bu yönde adım atıldı.



İki ülke, İsrail’in Gazze’deki hastane saldırısı sonrasında ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmeyi iptal etti. Biden’ın Tel Aviv’de İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşmesi, ardından Ürdün’e geçerek Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmesi bekleniyordu.

Son güncelleme: 14:25 18.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı