• Turkhane Logo

‘Nefret dilinin sonucu’ İYİ Parti İstanbul il başkanlığı kurşunlandı

İYİ Parti İstanbul il başkanlığı kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı.

12:25 31 Mart 2023 Cuma
‘Nefret dilinin sonucu’ İYİ Parti İstanbul il başkanlığı kurşunlandı
İYİ Parti İstanbul il başkanlığı kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı.





İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan’ın Twitter paylaşımına göre, olay yeri inceleme ekipleri araştırmalarına devam ediyor.




İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı.
Olay yeri inceleme ekipleri araştırmalarına devam ediyor. pic.twitter.com/Zha3gwp6X8— İbrahim ÖZKAN (@ibrahim_ozkan61) March 31, 2023








“NEFRET DİLİNİN, TEHDİTLERİN SONUCU”



Saldırıya tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu ise AKP’li Cumhurbşakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti lideri Akşener’e yönelik sözlerine atıf yaparak saldırının nefret dilinin, hakaretlerin, “Beni kendinle uğraştırma” tehditlerinin sonucu olduğunu söyledi.



Kavuncu, “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kurşunlandı. 2023 Türkiye’sinde; nefret dilinin, hakaretlerin, “Beni kendinle uğraştırma” tehditlerinin sonucu budur. Bu ülkenin en büyük beka sorunu, bu nefret dilini yaygınlaştıran zihniyettir! Her şeye rağmen yılmayacağız” ifadelerini kullandı.




İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kurşunlandı.

2023 Türkiyesinde; nefret dilinin, hakaretlerin, beni kendinle uğraştırma tehditlerinin sonucu budur.

Bu ülkenin en büyük beka sorunu, bu nefret dilini yaygınlaştıran zihniyettir!

Her şeye rağmen yılmayacağız. pic.twitter.com/nmmviSSQhf— Buğra Kavuncu (@SBugraKavuncu) March 31, 2023




İMAMOĞLU VE KAFTANCIOĞLU’NDAN DAYANIŞMA MESAJI



Saldırının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, saldırıyı kınadığını ve faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi gerektiğini söyledi. İmamoğlu, “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum” dedi.




İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum. pic.twitter.com/sZnvCHkCZB— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 31, 2023




CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da saldırının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak İYİ Parti ile dayanışma mesajı paylaştı. Kaftancıoğlu, “İyiliğin karşısında kurşunlarınızın bile etkisi olmaz, olmayacaktır. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 12:25 31.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı