• Turkhane Logo

‘Ne kadar katil/tecavüzcü varsa maşallah hepsinin yüzü gülüyor’

CHP’nin kadın milletvekilleri, Meclis’te yaptıkları açıklamada İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin üzerinden geçen 18 günlük süreçte en az 10 kadının erkekler tarafından öldürüldüğüne dikkat çekti.

14:52 07 Nisan 2021 Çarşamba
‘Ne kadar katil/tecavüzcü varsa maşallah hepsinin yüzü gülüyor’
CHP’nin kadın milletvekilleri, Meclis’te yaptıkları açıklamada İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin üzerinden geçen 18 günlük süreçte en az 10 kadının erkekler tarafından öldürüldüğüne dikkat çekti.


İstanbul Sözleşmesinden Cumhurbaşkanı Erdoğanın tek taraflı kararıyla çekilme girişiminin ardından geçen 18 günlük süreçte 10 kadının öldürüldüğünü aktaran CHPnin kadın milletvekilleri, konuyu meclis gündemine taşıdı: Ülkede ne kadar katil, tecavüzcü, psikopat varsa maşallah hepsinin yüzü gülüyor.

‘ÖĞRENEBİLDİĞİMİZ KADARIYLA…’  


Öldürülen kadınların isimlerini okuyan CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Sera Kadıgil, “Hatice Yıldız, Rabia Doğan, Serpil Fikirli, Elif Atay, Beyza Nur Özel Fidan, Meral S., Sezen Ünlü, Necla Demirtaş, Seda Kayadelen… İstanbul Sözleşmesi’nden tek bir erkeğin imzasıyla çıkmaya yeltendikleri günden bu yana tam 18 gün geçti.

’10 KADIN ERKEKLER TARAFINDAN KATLEDİLDİ’ 

Geçen bu 18 günde bu ülkede bizim öğrenebildiğimiz kadarıyla tam 10 kadın erkekler tarafından katledildi. Sadece geçtiğimiz Mart ayında katledilen 36 kadının yarısı evli olduğu erkekler tarafından öldürüldü. Ve bu kadınların yüzde 64’ü ev içi şiddeti önlemek için yazılan İstanbul Sözleşmesi’nin bahsettiği evinin içinde, en güvenli olması gereken yerde öldürüldü” dedi.

‘SIĞINMA EVİ TALEP EDEN KADINA POLİS DARP RAPORU SORDU’

Avukatların ifadelerini ve basına yansıyan olayları aktaran Kadıgil, “Adana’da bir kadın çocuk teslimi sonrasında kapısından ayrılmayan ve halihazırda çocuklarını istismardan yargılanan erkeği karakola şikayet etti. ‘Uzaklaştırma işini artık biz yapmıyoruz, aile mahkemelerine başvuracaksınız’ cevabını aldı. İstanbul’da evli olduğu erkeğin şiddetinden kaçarak karakola sığınan ve sığınma evi talep eden kadına polisler darp raporu sordu.

POLİS: ESKİ USULE DÖNDÜK, DARP RAPORUN OLACAK Kİ… 

Kadına Şiddet İzleme ve Önleme Merkezi’ne yönlendirmedi, ‘Eski usule döndük artık. Darp raporun olacak ki seni sığınma evine gönderelim’ cevabını aldı. Tunceli’de tehdide maruz kalan bir ailenin koruma ve uzaklaştırma talebi delil yetersizliği nedeniyle reddedildi. Ankara’da daha önce iki kez hakkında tedbir kararı verilen bir erkek hakkında 21 Mart’ta yapılan üçüncü başvuru yine delil yetersizliği nedeniyle reddedildi.

‘NE KADAR KATİL, PSİKOPAT VARSA HEPSİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR’ 

Avukatını arayıp ‘İstanbul Sözleşmesi kalktığına göre serbest kalabiliyor muyum’ diye soran şiddet faili mi ararsınız, çocuğunu istismardan hapis yatarken Sözleşme’den çekilme müjdesiyle velayet derdine düşen yüzsüzler mi ararsınız. Ülkede ne kadar katil, tecavüzcü, psikopat varsa maşallah hepsinin yüzü gülüyor. ‘Tişikirler AKP’ demek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 14:52 07.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı