• Turkhane Logo

Nazmi Arıkan cinayetinin zanlısı Tokatspor Başkanı çıktı

Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker cinayetinde Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya gözaltına alındı. Akçekaya'nın cinayet sonrası Instagram'dan canlı yayan yaptığı ortaya çıktı.

17:23 14 Temmuz 2022 Perşembe
Nazmi Arıkan cinayetinin zanlısı Tokatspor Başkanı çıktı
Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker cinayetinde Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya gözaltına alındı. Akçekaya'nın cinayet sonrası Instagram'dan canlı yayan yaptığı ortaya çıktı.


Fen Bilimleri Dershanelerinin kurucusu ve sahibi Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Ekerin öldürülmesiyle ilgili Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya gözaltına alındı. Akçekaya’nın, olaydan saatler sonra Instagram hesabında canlı yayın yaptığı anlaşıldı.

Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker, bayram tatili için gittiği Gelibolu’daki çiftlik evinde öldürüldü. Yapılan ilk incelemede Arıkanın vücudunda 62, Ekerin ise 38 bıçak darbesi tespit edildi. Cinayetlerle ilgili 48 yaşındaki Ufuk Akçekaya gözaltına alındı. Gelibolu’ya getirilen Akçekayanın İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemleri sürüyor.


ALACAK VERECEK HUSUMETİ VARDI İDDİASI

Sabah gazetesinin haberine göre, yapılan araştırmada Tokatspor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda eğitim kurumları sahibi Ufuk Akçekayanın olay yerine olaydan birkaç saat önce otobüsle geldiği, Nazmi Arıkan ile geçmişten alacak-verecek meselesi nedeniyle husumetli olduğu, cinayet ardından da taksi ve otobüs kullanarak başka bir ile kaçtığı belirlendi. Adresi tespit edilen şüpheli Çanakkale Başsavcılığının talimatı ile yakalandı. Akçekayanın sorgusu devam ediyor.

INSTAGRAMDA CANLI YAYIN YAPMIŞ: ARIKAN BENİ BIÇAKLATMIŞTI

Halktv.com.trde yer alan haberde, Ufuk Akçekaya’nın, olaydan saatler sonra Instagram hesabında canlı yayın yaptığı anlaşıldı. Akçekaya bu kayıtta, Nazmi Arıkan’ın bir yıl önce kendisini bıçaklattığını öne sürdü. Akçekaya, kendisini bıçaklayan kişilerin ceza alınca Arıkan’ı öldürdüklerini de iddia etti:

“Nazmi Arıkan kurban seçilmiştir. Fakat beni bıçaklaması için adamlar tutmuştur. Nazmi Arıkan olayı müthiş bir kumpastır. 18 Ekim 2021’de ben bıçaklandım. Beni bıçaklayan şahıslar Nazmi Arıkan ve A. Ç. bağlantılı şahıslardı. Bu kişiler, bıçaklama olayı nedeni ile geçen 21 Nisan’da 5 yıl ceza aldılar. Bu kişiler ceza alınca, sabıkaları da olduğu için panik oldular. Olayın içinde 9-10 kişi var. Olaydan sonra bana garip garip mesajlar atanlar var. Ölmüş gitmiş adam ne yapalım. Olay çok büyük bir olay. Adi bir öldürme olayından ziyade ülkede kaos olması amaçlanıyor.

ERDOĞAN İSMİ YAZAN FORMA GÖSTERDİ

Akçekaya, 6 dakikaya yakın süren yayının sonunda ise AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan adına hazırlanmış bir formayı ekrana taşıdı.

Twitter hesabında kendisini, “Tokatspor AŞ Başkanı/Özel okul&kurs işletmecisi / Cumhurbaşkanımızın evinin yakınına 6 numara NATO sireni taktıracak kadar sevdalı / TFF başkan adayı” olarak tanıtan Ufuk Akçekaya’nın Instagram hesabında AKP’li siyasetçiler, sanat ve spor dünyasından isimlerle çektirdiği fotoğraflar bulunuyor.

Akçekaya’nın, Instagram hesabından Bilal Erdoğan’ın kayınpederi Orhan Uzuner ile de çok sayıda fotoğraf karesi ve videosu bulunuyor.

Akçekayanın hesabında AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Boğaziçi’nin görevden alınan kayyım rektörü Melih Bulu, Fatih Terim, Ahmet Özhan ile fotoğrafları yer alıyor.



‘İMAMOĞLUNU ŞİKAYET ETTİM DEMİŞTİ

Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya, Fatih Sultan Mehmet türbesi ziyaretinde ellerini arkadan bağladığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlunu CİMERe kendisinin şikayet ettiğini söylemişti.

CİMER Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Evren Başar ise Bu kişinin CİMER kayıtlarında böylesi bir başvurusu söz konusu değildir açıklaması yapmıştı.

2018 yılında Tokat’ta Beykent Okullarını kuran Akçekaya, daha sonra Tokatspor’un borçlarını üstlenerek kulübü dernek statüsünden çıkarıp anonim şirkete dönüştürdü.

Son güncelleme: 17:23 14.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı