• Turkhane Logo

NATO'dan Erdoğan'a 'hızlı imzası için' teşekkür

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsveç'in NATO'ya katılımı konusunda

14:59 26 Ocak 2024 Cuma
NATO'dan Erdoğan'a 'hızlı imzası için' teşekkür
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsveç'in NATO'ya katılımı konusunda

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana İsveçin NATOya katılım protokolüne ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı dolayısıyla teşekkür etti.

Stoltenberg, Karadağ Başbakanı Milojko Spajic ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, İsveçin katılımının NATOyu daha güçlü hale getireceğini söyledi.
İsveçin üyeliğinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesini memnuniyetle karşıladığını belirten Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğana da hızlı imzası için teşekkür ediyorum dedi.
Stoltenberg, Macaristan Başbakanı Victor Orban ve hükümetinin İsveçin NATOya katılımına ilişkin destek mesajını da memnuniyetle karşıladığını aktararak, Macaristan Parlamentosu toplanır toplanmaz Macaristanın (İsveçin üyeliğine) onayını dört gözle bekliyorum değerlendirmesinde bulundu.
Macaristan Parlamentosunun Şubat sonunda yeniden toplanacağı bilgisini veren Stoltenberg, İsveçin üyeliği için bu tarihin beklenmesi gerektiğini söyledi.
Karadağ Başbakanı Spajic de İsveçin bir an önce NATO üyesi olmasını istediklerini belirterek bu süreçte Türkiye ve Macaristandan gelen güzel haberleri memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
İsveçin NATO üyeliği için Macaristan meclisinden de onay alması gerekiyor.

Son güncelleme: 14:59 26.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı