• Turkhane Logo

NATO Genel Sekreteri, Erdoğan'ı ikna için Ankara'ya geliyor

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in 3-4 Haziran tarihlerinde Ankara'ya gelerek AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine katılması bekleniyor.

16:15 02 Haziran 2023 Cuma
NATO Genel Sekreteri, Erdoğan'ı ikna için Ankara'ya geliyor
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in 3-4 Haziran tarihlerinde Ankara'ya gelerek AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine katılması bekleniyor.

Türkiye, Macaristan ile birlikte İsveçin NATO üyeliğini onaylamayan iki ülkeden biri. Stoltenbergin Ankara seyahati sırasında yapacağı görüşmede İsveçin üyeliğine soğuk bakan AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğanı ikna etmeye çalışması bekleniyor.

YAKIN ZAMANDA ANKARAYA GELECEĞİM DEMİŞTİ
Stoltenberg, önceki gün İsveçin NATOya üyeliğiyle ilgili soru üzerine, hafta başında Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığını belirterek, Yakın zaman içerisinde Ankaraya gideceğim. Tam olarak ne zaman olduğuna henüz karar verilmedi. demişti.
İSVEÇ MESAJIStoltenberg, İsveçin katılım protokolünün onaylanmasıyla ilgili Türkiyeye vermek istediği mesajın sorulması üzerine şunları dile getirmişti:
Mesajım; İsveçin NATOya üyeliğinin İsveç için iyi olduğu kadar İskandinav ülkeleri, Baltık bölgesi ve aynı zamanda tüm NATO ve tabii ki Türkiye ve diğer müttefikler için de iyi olduğudur. Ayrıca bugünden itibaren İsveçte 1 Haziranda yeni terörle mücadele yasasının yürürlüğe girdiği gerçeğinin altını çizeceğim. Bu yasalar aslında bir fark yaratıyor. İsveçin şimdi, örneğin sadece Türkiyenin değil Avrupa Birliği ve diğer birçoğunun da değerlendirmesine göre terör örgütü olan PKK da dahil olmak üzere, terörle mücadeleyi hızlandırmak için yeni adımlar attığını gösteriyor. Bu nedenle, hem İsveçte 1 Haziranda yürürlüğe giren daha güçlü yasaları hem de İsveç ile Türkiye arasındaki işbirliğinin güçlenmiş olmasını memnuniyetle karşılıyorum. Bu, aynı zamanda İsveçin Madridde imzalanan bu Üçlü Muhtıradan kaynaklanan yükümlülüklerini de yerine getirdiğinin kanıtı olacak.
Türkiyenin bazı meşru güvenlik kaygılarının olduğunu unutmamamız gerekiyor çünkü hiçbir müttefik, Türkiye kadar terör saldırısına uğramadı. Bu nedenle terörün her türlüsüne karşı Türkiye ile birlikte çalışmamız önemlidir. Bu nedenle NATO müttefiklerinin yaptıklarını ve aynı zamanda İsveçin geçen ay teröre karşı mücadeleyi ve Türkiye ile işbirliğini hızlandırmak için yaptıklarını memnuniyetle karşılıyorum. İsveçin katılım protokolünün yakında onaylanacağından eminim.

Son güncelleme: 16:15 02.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı