• Turkhane Logo

Natali Avazyan adli kontrol şartıyla serbest

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun şikayeti üzerine gözaltına alınan ve geceyi emniyette geçiren Natali Avazyan serbest bırakıldı.

12:33 09 Ekim 2019 Çarşamba
Natali Avazyan adli kontrol şartıyla serbest
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun şikayeti üzerine gözaltına alınan ve geceyi emniyette geçiren Natali Avazyan serbest bırakıldı.


İnsan Hakları aktivisti Arlet Natali Avazyan, Twitter’dan tarihi fotoğraflar paylaşmasıyla biliniyor. Arşivden çok sayıda bilinmeyen fotoğraf paylaşan Avazyan’ın son paylaştığı fotoğraf da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ailesi ile ilgiliydi.

Avazyan, 1988 yılında çekilmiş, Çavuşoğlu ailesine ait fotoğrafı ”1988 Mevlüt Çavuşoğlu Ailesi. Bakan Çavuşoğlu’nun babasının lakabı HIRSIZ kürt Osman Erzurum Horasandan sürgünle gitmişler” notuyla paylaştı.



TAKİP EDİYORUM

Avazyan’ın paylaşımı, Mevlüt Çavuşoğlu ve ailesini kızdırdı. Bakan ve ailesinin şikayeti üzerine, insan hakları savunucusu Arlet Natalia Avazyan gözaltına alındı. Gözaltı haberini duyuran CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Sevgili Natali Avazyan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ailesinin şikayeti üzerine sosyal medya paylaşımı nedeniyle gözaltına alınmıştır. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaşılamadığı için de geceyi polis merkezinde geçirecek. Takip ediyorum” dedi.

Haberin ardından sosyal medyada da etkin olan aktivistin takipçileri, ‘NataliaAvazyanYalnızDeğildir’ etiketi ile Avazyan’a destek oldu.

Avazyan, bugün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılma haberini de yine Sezgin Tanrıkulu duyurdu. Avazyan’ın eli kelepçeli ve mikrop kapmamak için ağzına taktığı maskeyle çekilmiş fotoğrafı takipçilerini üzdü ve gözaltına gösterilen tepkiler daha da arttı. Sevgili @NataliAVAZYAN 15 günde imza karşılığı adli kontrolle serbest bırakıldı.
Geçmiş olsun.
Ama bu hasta İle geceyi gözaltında geçirmesi ve kelepçede hep aklımızda kalacak. pic.twitter.com/HbSJrauFxp — Sezgin Tanrıkulu (@MSTanrikulu) October 9, 2019

Son güncelleme: 12:33 09.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı