• Turkhane Logo

NASA Merkür'ün yeni fotoğrafını paylaştı

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) Güneş sisteminde, güneşe en yakın gezegen olan Merkür'ün yeni fotoğraflarını paylaştı

18:04 04 Şubat 2024 Pazar
NASA Merkür'ün yeni fotoğrafını paylaştı
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) Güneş sisteminde, güneşe en yakın gezegen olan Merkür'ün yeni fotoğraflarını paylaştı

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) sosyal medya hesabından Merkürün fotoğraflarını paylaştı. Fotoğrafı, Sophie Ellis-Bextorun hit parçası Murder on the Dancefloor şarkısından bir söz içeren yazıyla paylaştı. 



2000 yapımı şarkı, Barry Keoghanın başrol oynadığı  2024 yapımı Saltburn filmin son sahnesinde kullanılması sayesinde popülerliğini artırdı.


NASAnın gönderisine yanıt veren Sophie Ellis-Bextor şunları söyledi: Böylesine muhteşem bir gezegenin yanında şarkımın anılmasından büyük gurur duyuyorum. Merkür Disko retorsunda

Merkür, Güneş Sisteminde yer alan ve Güneşe en yakın gezegendir.
İsmini Roma mitolojisindeki tanrıdan almıştır. Güneş Sisteminde dönme hareketini en hızlı gerçekleştiren gezegendir.
Yüzeyinde çok sayıda krater, vadiler ve düzensiz yüzey özellikleri bulunur.
Mariner 10 ve MESSENGER gibi uzay sondaları tarafından gönderilen veriler, Merkürün demir içeriğinin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.Güneş rüzgarı nedeniyle yüzeyinde ince bir atmosfer tabakası vardır.

Merkür, çok ince bir atmosfere sahiptir ve esasen bir vakum gibidir.Atmosferi, güneş rüzgarının etkisiyle sürekli olarak sürüklenir.
Merkür, gün ve gece arasındaki sıcaklık farkları çok büyük olan bir gezegendir.Gündüzleri yüzey sıcaklıkları 430°Cye kadar çıkabilirken, geceleyin -180°Cye kadar düşebilir.Uydu Görevleri:
Mariner 10 (1974-1975) ve MESSENGER (2004-2015) uzay sondaları, Merkürü detaylı bir şekilde inceleyerek birçok bilgi sağlamışlardır.

Merkürün dönme süresi, yörüngesindeki dönme süresi ile neredeyse aynı olduğu için bir günü 176 gün sürer ve bir yıl sadece 88 gündür. Ayrıca, Merkürün yüzeyi Güneşe dönük olduğu için bir yüzey noktasında bir gün ve bir yıl boyunca sıcaklık ve ışık koşulları büyük değişiklik gösterir.

Merkür, Güneş Sistemindeki diğer gezegenlerden farklı özelliklere sahip bir dünya ve astronomi çalışmalarında önemli bir konudur.

Son güncelleme: 18:04 04.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı