• Turkhane Logo

'Mutlu bir yıl dilemeyi kendime yediremedim'

2018 yılı, geride bırakılmasından memnun olunan 'lanetli' yıllardan biri olarak tarihe geçti. Ancak 2019'un da özgürlükler ve haklar bağlamında pek parlak geçmeyeceğini şimdiden kestirmek mümkün.

11:19 01 Ocak 2019 Salı
'Mutlu bir yıl dilemeyi kendime yediremedim'
2018 yılı, geride bırakılmasından memnun olunan 'lanetli' yıllardan biri olarak tarihe geçti. Ancak 2019'un da özgürlükler ve haklar bağlamında pek parlak geçmeyeceğini şimdiden kestirmek mümkün.

Kimileri içinse, mutlu yeni bir yıl diletemeyecek kadar büyük adaletsizlikler barındırıyordu 2018 ve tam da bundan ötürü yeni ve mutlu bir yıl dilekleri nafile idi.

T24 yazarı Aydın Engin, mutlu bir yıl dilememe kararını, Seçilmiş, dolayısıyla tartışılmaz bir dokunulmazlık kazanmış Leyla Güven hukukun ırzına geçme pahasına hapiste tutulurken mutlu bir yıl dilemeyi kendime yediremedim… satırlarıyla özetledi. 

Bütün meslek yaşamları darbelere, vesayetin her türlüsüne itiraz ile geçmiş Ahmet Altanın, akranım Nazlı Ilıcakın darbe çağrısı yapmakla suçlanıp, ömür boyu hapse mahkum edilip Silivriye tıkıldığı bir ülkede mutlu yıllar dilemeyi kendime yediremedim diye yazan Engin, 14 aydır hakkında iddianame hazırlanmadan cezaevinde tutulan insan hakları savunucusu iş adamı Osman Kavalanın da benzer bir durumda olduğunu hatırlattı ve ekledi:


(Böyle) bir ülkede niye ve kime mutlu bir yıl dileyeyim ki.

Kürt siyasal hareketinin yetiştirdiği en parlak siyasetçilerden Selahattin Demirtaşa rehin tutulduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde mutlu bir yıl dilemek yakışık alır mı sorusunu soran Engin, yazısını şöyle sürdürdü:

Kandıra F Tipi Cezaevinde Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Sırrı Süreyya Önder ve adlarını bilemediğim, Türk ve Kürt tutuklular, hükümlüler yatıyor. Onlar oradayken mutlu yıllar dilemek  de ne ola?

Neden içeri tıkıldığının intikamdan başka açıklaması olmayan Eren Erdem Silivride yatıyor ve mutlu yıllar ha?

Ülkemin dört bir köşesinde, kasabasında, kentinde, büyükkentinde, kadın ve erkek, genç ve yaşlı binlerce ve binlerce kardeşim, arkadaşım, yoldaşım, yurttaşım yatıyor. Hukukun ve adaletin sefil bir iktidar tutkusuna kurban edildiği bir ülkede mutlu yıllar dilemek de nereden çıktı?

Barış, sadece barış istenen bir bildirinin altına  imza koyma suçunu işleyen ülkenin yüzakı akademisyenlere hunharca kıyıldığı, hepsinin işsizliğe ve açlığa mahkum edildiği, yargıç karşısına çıkarılanlara duraksanmadan hapis cezaları verildiği, hükmün açıklanmasını geri bırakmak gibi bir hukuk zırvası ile sürekli bir devlet şantajına uğratıldığı bir ülkede kime ve niçin mutlu yıllar dilensin?

İlle bir yeni yıl dileğim olacaksa mizahın ısırgan diline sığınırım:

 - Mutlu voltalar kardeşler, mutlu voltalar...



 

Son güncelleme: 11:19 01.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı