• Turkhane Logo

Mustafa Varank’ın kuzenine,

Emlak Konut’tan 208 milyon TL’lik ihale

12:40 04 Eylül 2022 Pazar
Mustafa Varank’ın kuzenine,
Emlak Konut’tan 208 milyon TL’lik ihale

Emlak Konut, eski ABB arazisine AKP Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’a inşa ettirdiği Merkez Ankara projesi için bir ihale daha düzenledi. 208 milyon TL’lik bu ihaleyi de Bakan Mustafa Varank’ın kuzeni Sedat Varank aldı.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre Başkentteki eski Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) otobüs garajı arazisi üzerine inşa edilen Merkez Ankara projesi için düzenlenen milyonlarca liralık ihalenin de yabancıya gitmediği ortaya çıktı.

Kamuya ait olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 31 Ağustos tarihinde Merkez Ankara projesi için Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bir açıklamada bulundu. Açıklamada, Emlak Konut’un “Merkez Ankara Projesi O Blok Tamamlama İnşaatı İşi” adı altında bir ihale düzenlediği, HB Grup İnşaat ile 26 Ağustos tarihinde KDV hariç 208 milyon TL’lik bir sözleşme imzalandığı belirtildi.


Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde de HB Grup İnşaat şirketinin iki ortağı olduğu ve bu ortakların da Sedat Varank ile Gülhan Düzgün Varank olduğu belirtiliyor. Şirketin sahiplerinden Sedat Varank ise aynı zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile akraba. Varankların amca çocuğu olduğu ifade ediliyor.

Gazeteye konuşan HB Grup İnşaat’ın yetkilileri de Sedat Varank ile Mustafa Varank’ın akraba olduklarını doğrulayarak, “17 katlı bir inşaatı tamamlayacağız. En uygun teklifi biz verdiğimiz için ihaleyi biz aldık.” diye açıklama yaptı.

Son güncelleme: 12:40 04.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı