• Turkhane Logo

Mustafa Varank ‘yerli ve milli elektronik kelepçe’yi gururla tanıttı!

Cezaevi sayısında rekora koşan Türkiye, şimdi de “yerli ve milli” elektronik kelepçeyle evleri cezaevine dönüştürmeye hazırlanıyor. Bakan Varank gururla tanıttı!

13:43 03 Ağustos 2020 Pazartesi
Mustafa Varank ‘yerli ve milli elektronik kelepçe’yi gururla tanıttı!
Cezaevi sayısında rekora koşan Türkiye, şimdi de “yerli ve milli” elektronik kelepçeyle evleri cezaevine dönüştürmeye hazırlanıyor. Bakan Varank gururla tanıttı!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün “5 yılda 94 cezaevi inşa ettik” açıklamasından sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli ve milli elektronik kelepçeleri tanıttı. Mustafa Varank, Sanayi İşbirliği Projeleri (SİP) mevzuatı uzun süredir yürürlükte olmasına rağmen bu konuda şimdiye kadar başarılı bir ihale yapılamadığını belirterek bunun ilk örneğini elektronik kelepçe ile başardıklarını söyledi.

/

“KİMSEYE MUHTAÇ OLMADAN İHTİYACIMIZI GÖRECEĞİZ”


1 Ocak 2021’de itibaren elektronik kelepçelerin Türkiye’de üretileceğini söyleyen Varank, “Artık kimseye muhtaç olmadan bu ürünü kendi ihtiyacımızı görecek şekilde kullanabileceğiz. Yurt dışından bu ürüne dönük talepler var” dedi. Varank, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) ana yükleniciliğinde kelepçeleri üreten Bilişim Vadisi’ndeki Ortem firmasını ziyaret etti. Firmanın Genel Müdürü Ömer Şahin Karaman’dan bilgi alan Varank, elektronik kelepçelerin prototiplerini inceledi.

Mustafa Varank, denetimli serbestlik uygulamaları kapsamında Türkiye’de elektronik kelepçe kullanıldığını belirterek, önceki süreçlerde elektronik kelepçelerin tamamının yurt dışından, bir İsrail firmasından ithal edildiğini belirtti.

“ELEKTRONİK KELEPÇE İHALESİ EN GÜZEL ÖRNEK”



İlk ürünlerin eylül ayında teslim edileceğini belirten Varank, “Ekimden itibaren de yabancı üründen yerli ürüne doğru bir geçiş olacak. Bakanlığımızın, diğer bakanlıklarla yapacağı iş birlikleri ile Türkiye’de yerlileşme hamlesini hızlandırmak istiyoruz. Elektronik kelepçe ihalesi bunun en güzel örneklerinden bir tanesi” diye konuştu.

355 CEZAEVİ, 232 BİN HÜKÜMLÜ!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 15 gün önce 8 ekim 2019 itibariyle de Türkiye’de toplam 355 cezaevi olduğunu, bu cezaevlerinde 232 bin 342 hükümlü ve 48 bin 752 tutuklunun yer aldığını söylemiş, 5 yılda 94 yeni cezaevi inşa ettiklerini açıklamıştı.

Son güncelleme: 13:43 03.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı