• Turkhane Logo

Müslüme'nin 'dedesi sandığımız babası'nın ifadesi ortaya çıktı

Türkiye, 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüyle sarsılırken, tutuklanan tek kişi olan Hasan Yağal'ın, Müslüme'nin boynundaki tükürük izi ile kendi DNA'sının örtüşmesi üzerine,

11:22 27 Kasım 2021 Cumartesi
Müslüme'nin 'dedesi sandığımız babası'nın ifadesi ortaya çıktı
Türkiye, 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüyle sarsılırken, tutuklanan tek kişi olan Hasan Yağal'ın, Müslüme'nin boynundaki tükürük izi ile kendi DNA'sının örtüşmesi üzerine,

Hürriyetten Mesut Hasan Benlinin haberine göre, Müslüme’nin boynundaki tükürük izinin sahibi olduğu tespit edilen Hasan Yağalın kendisini, “O benim torunum öpmüşümdür” diyerek savunduğu iddia edildi.
Alınan bilgilere göre, anne Selvi Yağal ise ifadesinde, kocası askerdeyken kayınpederi, Müslüme’nin dedesi Hasan Yağal’ın tecavüzüne uğradığını, Müslüme’nin ablasının da onun çocuğu olduğunu iddia etti. Savcılığın talimatıyla yapılan soruşturma kapsamında, Müslüme’nin ablasının DNA’sının da Hasan Yağalınki ile örtüştüğü belirlendi. Savcılıkta ifade veren anne Selvi Yağal’ın “Kocamın haberi yoktu, bizi korkuttu, bir şey diyemedik” diyerek, yaşanılan bu olayı anlattığı kaydedildi.
Mersinin Gülnar ilçesinde 10 Kasım günü kaybolan ve daha sonra cesedi bulunan Müslüme Yağcınin bedeni üzerinde yapılan DNA testinde küçük kızın gerçek babasının, 70 yaşındaki dedesi Hasan Yağal olduğu ortaya çıkmıştı.
Mersin Barosundan açıklama
Öte yandan, Hasan Yağalla ilgili iddialar üzerine Mersin Barosundan konuyla ilgili açıklama yapıldı.
Mersin Barosu, Gülnar ilçesinde 3 yaşındaki Müslüme Yağalın ölümüne ilişkin getirilen yayın yasağına uymayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.
Barodan yapılan yazılı açıklamada, Yağalın ölümüyle ilgili soruşturma dosyasında gizlilik kararı ve yayın yasağı olmasına rağmen basında ve sosyal medyada çıkan asılsız haberlerin üzüntüyle takip edildiği belirtildi.
Haberlerin, aileye ve kardeşlere zarar verdiği anlatılan açıklamada, Müslüme davasının sağlıklı yürütülmesi, ailenin ve kardeşlerin toplumda rencide olmaması için basında yer alan haberlerin kaldırılması konusunda Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak başvurumuzu yapacağız. Gizlilik yasağına aykırı hareket eden ve bu eylemlerini yineleyen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. ifadeleri kullanıldı.

Son güncelleme: 11:22 27.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı