• Turkhane Logo

Müslüme'nin annesinden "Dede neden tutuklandı?" sorusuna yanıt

Mersin'de 10 gün boyunca dağlık alanda arandıktan sonra ölü bulunan Müslüme'nin annesi Selvi Yağal, günler süren sorgunun ardından serbest kaldı. Küçük kızın dedesinin tutuklanmasıyla ilgili soruya cevap veren Yağal, "Biz de bilmiyoruz" dedi.

10:40 24 Kasım 2021 Çarşamba
Müslüme'nin annesinden
Mersin'de 10 gün boyunca dağlık alanda arandıktan sonra ölü bulunan Müslüme'nin annesi Selvi Yağal, günler süren sorgunun ardından serbest kaldı. Küçük kızın dedesinin tutuklanmasıyla ilgili soruya cevap veren Yağal, "Biz de bilmiyoruz" dedi.


Mersinin Gülnar ilçesinde kaybolduktan sonra her yerde aranan ve 10 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Müslüme Yağalın ailesi gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilmişti. Aile üyelerinden sadece dede tutuklandı.

Müslüme Yağal soruşturmasında gözaltına alınan ve dün serbest bırakılan baba Mehmet Yağal, anne Selvi Yağal ile çocukları, kaldıkları çadıra döndü.


NEDEN TUTUKLANDIĞINI BİLMİYORUM

DHAnın haberine göre; Mehmet Yağal, Gülnarda tutuklanan babasının işleriyle ilgilenirken, Selvi Yağal ise çocuklarının dağdaki hayvanların yanına gitmesiyle tek kaldı. Selvi Yağal, kayınpederinin neden tutuklandığıyla ilgili, Neden tutuklandığını bilmiyorum. Jandarma ne dediyse biz onu yaptık. Bırakınca da hayvanlarımızın başına geldik dedi.

AYNI ÇADIRDA KALIYORLARDI

Müslümenin ölümüyle ilgili tutuklanan dede Hasan Yağalın (70), ailesiyle birlikte hayvancılık yaptığı, yazın memleketleri Karamana, kışın da Mersinin Gülnar ilçesine geldiği belirtildi. Hasan Yağalın, eşi, çocukları ve torunlarının dağda kurulan çadırda hep birlikte kaldığı öğrenildi.

YENİ GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI

Diğer yandan Müslümenin geçen yıl çekilen görüntüsü ortaya çıktı. Sosyal medya platformunda yayınlanan 14 saniyelik görüntüde Müslümenin, dağlık arazide gülerek yürüdüğü anlar yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Gülnar ilçesi Yanışlı Mahallesi kırsalında 10 Kasımda çadır kurdukları sırada 3 yaşındaki kızları Müslümenin kaybolduğunu belirten Yağal ailesi durumu ilgililere bildirmişti. AFAD, AKUT, itfaiye ve jandarma ekiplerince kırsal alanda geniş çaplı çalışma başlatılmış, kayıp kız çocuğunun cansız bedeni 19 Kasımda bulunmuştu.

Jandarma ekipleri, aile bireylerini ve bazı akrabalarını ifadelerini almak üzere karakola götürmüştü.

Müslüme Yağalın cenazesi 20 Kasımda Karamanda toprağa verilmişti. Anne, baba ve kardeşlerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi ise savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, dede tutuklanmıştı.

Son güncelleme: 10:40 24.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı