• Turkhane Logo

Murat Yetkin: ‘Bahçeli, Erdoğan’a oturduğu koltuğun diyetini ödetmek istiyor’

Murat Yetkin: Bu süreçte Bahçeli, Erdoğan’a sürekli olarak oturduğu koltuğu kendisine borçlu olduğunu hatırlatma ihtiyacı duyuyor, adeta diyet ödetmek istiyor.

14:24 25 Kasım 2020 Çarşamba
Murat Yetkin: ‘Bahçeli, Erdoğan’a oturduğu koltuğun diyetini ödetmek istiyor’
Murat Yetkin: Bu süreçte Bahçeli, Erdoğan’a sürekli olarak oturduğu koltuğu kendisine borçlu olduğunu hatırlatma ihtiyacı duyuyor, adeta diyet ödetmek istiyor.



Ama görmek istemediği, kendi siyasi hedefi için en yakınlarını silmekten çekinmeyen Erdoğan’ın tahammül sınırı dolarsa kendisinden de vazgeçebileceği.

Gazeteci Murat Yetkin, MHP lideri Bahçeli’nin Bülent  Arınç’tan sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘başını’ istediğini belirterek ‘Albayrak ve Arınç’ı gözünü kırpmadan defterden silebilen Erdoğan’ın, Bahçeli’ye tahammülü sınırsız mıdır?’ diye sordu.


Yetkin, ‘Bu süreçte Bahçeli, Erdoğan’a sürekli olarak oturduğu koltuğu kendisine borçlu olduğunu hatırlatma ihtiyacı duyuyor, adeta diyet ödetmek istiyor. Ama dediğimiz gibi görmek istemediği, kendi siyasi hedefi için en yakınlarını silmekten çekinmeyen Erdoğan’ın tahammül sınırı dolarsa kendisinden de vazgeçebileceği’ görüşünü dile getirdi.

Murat Yetkin, yetkinreport.com’da yayınlanan yazısında şu görüşlere yer verdi:

Bahçeli’nin görmek istemediği şu: Erdoğan, Cumhurbaşkanı kalmak için her şeyi göze alabileceğini, aile içi rahatsızlığı göze alarak, damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığından göndererek gösterdi. Yetmedi, AK Parti’nin kuruluşunda Abdullah Gül ile birlikte üç temel direği olan Bülent Arınç’ı da gönderdi. Dahası arkasından teneke çaldırmadığı kaldı. Albayrak ve Arınç’ı gözünü kırpmadan defterden silebilen Erdoğan’ın, Bahçeli’ye tahammülü sınırsız mıdır? Soru budur.



2010’larda Kılıçdaroğlu PKK’nın suikast girişimine hedef oldu, şehit cenazelerinde kışkırtılan kişilere yumruklatıldı, Alaattin Çakıcı’nın hakaret dolu tehditlerine maruz bırakıldı. Şimdi de Meclis dışına itilmek, hapse atılmak isteniyor.


Erdoğan yargı reformu dedikten sonra sadece MHP çevrelerinde değil, ama başta MHP’de ortaya çıkan rahatsızlığın temel nedeni bu. İsteniyor ki, muhalif seslerin teröristlikle, casuslukla suçlanarak hapiste tutulmasına devam edilsin, meydan boş kalsın.


Bahçeli, 24 Kasım konuşmasında “rota değişikliği” söylentilerinden duyduğu rahatsızlığı açıkça ifade etti. Bu süreçte Bahçeli, Erdoğan’a sürekli olarak oturduğu koltuğu kendisine borçlu olduğunu hatırlatma ihtiyacı duyuyor, adeta diyet ödetmek istiyor. Ama dediğimiz gibi görmek istemediği, kendi siyasi hedefi için en yakınlarını silmekten çekinmeyen Erdoğan’ın tahammül sınırı dolarsa kendisinden de vazgeçebileceği.

Son güncelleme: 14:24 25.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı