• Turkhane Logo

Mülteci aile, satın aldıkları dolapta buldukları 12 bin Euro’yu sahibine teslim etti

19:50 16 Nisan 2024 Salı
Mülteci aile, satın aldıkları dolapta buldukları 12 bin Euro’yu sahibine teslim etti





Türkiye’de Erdoğan rejiminin zulmünden kaçarak Almanya’ya iltica eden Yaris ailesi  Alman gazetelerinde haber oldu. Onların haber olmasını sağlayan ise Türkiye’de gördükleri zulüm değil; dürüstlükleri…



Schwabmünchner Allegemeine’de yer alan habere göre Semra ve Murat Yaris, internetteki seri ilandan 400 Euro’ya satın aldıkları mutfak dolabında 12 zarf buldu. Zarfların her birinde ise 1.000 Euro vardı. Toplam buldukları para 12 bin Euro!



Aile hemen polisle iletişime geçti ve eşyasını aldıkları kişinin hayattaki yakınlarına ulaştı ve parayı teslim etti. Murat Yaris, “Bize ait olmayan bir parayı kolayca alamayız. Allah’tan korkarız, ahiret var!” diyor.



/



Haberde polis yetkililerin görüşlerine de yer veriliyor. Polisin basın sözcüsü Marion Liebhardt, genel olarak birinin bu tür meblağlarla polise gelmesinin pek sık olmadığını söylüyor: “Bu kadar büyük miktarda paranın bize teslim edildiği durumlar kesinlikle istisnadır.”



Semra ve Murat Yaris çifti iki yıl önce Almanya’ya gelmiş. Biri matematik, diğeri sosyal bilgiler öğretmeni. Çift dil sorununu çözmeye ve Almanya’ya uyum sağlamaya çalışıyor. Haberde çiftin kısaca hikayesi ve Erdoğan rejiminin Türkiye’de Yaris çifti gibi insanlara yaptıkları üzerinde de durulmuş.







Polis parayı merhumun kardeşi Robert Kölnberger’e teslim etmiş. Kölnberger, olayı ilk duyduğunda şaşırıyor. Eski profesyonel bir asker olan Kölnberger, telefonda, “Kendi kendime düşündüm: Yine Noel! Bu kadar dürüst bir bulucunun olması mümkün değil.”



Haberin sonunda şu cümle kullanılıyor: “Semra ve Murat Yaris için kesin olan bir şey var: dürüstlükleri!”



HABERİN TAMAMI İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN…

Son güncelleme: 19:50 16.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı