• Turkhane Logo

Muhbire karşı dava açan Matiz’e, ‘Vatandaştır, şüphelenir’ yanıtı

Klibinde 1 dolar kullandığı için kendisini Gülen Cemaati'ne destek vermekle suçlayan kişiyi savcılığa Mabel Matiz'e savcılık 'muhbir vatandaşı' koruyan bir yanıt verdi: Vatandaş, şüphelenme ve şikâyet hakkına sahiptir.

20:58 01 Aralık 2018 Cumartesi
Muhbire karşı dava açan Matiz’e, ‘Vatandaştır, şüphelenir’ yanıtı
Klibinde 1 dolar kullandığı için kendisini Gülen Cemaati'ne destek vermekle suçlayan kişiyi savcılığa Mabel Matiz'e savcılık 'muhbir vatandaşı' koruyan bir yanıt verdi: Vatandaş, şüphelenme ve şikâyet hakkına sahiptir.





Şarkıcı Mabel Matiz, klibinde 1 dolar kullandığı için kendisini Gülen Cemaati’ne destek vermekle suçlayan kişiyi savcılığa şikâyet etti.


Savcılığın verdiği cevapta ise; “15 Temmuz travması sonrası klibi izleyenler, F...’yle ilgili bir bağlantı kurabilir. Vatandaş, şüphelenme ve şikâyet hakkına sahiptir” denilerek ‘muhbir vatandaş’ korundu.

GEREKÇE: ‘TOPLUMSAL TRAVMA’ 

Sabah Gazetesi’nden Dilek Yaman’ın haberine göre; Savcılığın kararında şu ifadeler yer aldı:

“15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yaşanan toplumsal travma sonrası bu klibi izleyen bir vatandaşın; klibi çekenlerin veya sanatçının, hain FETÖ ve darbe girişimiyle bağlantılı olabileceği şüphesini yaşaması, görünür bir gerçektir. Matiz hakkındaki soruşturma, delil yetersizliği gerekçesiyle kapanmış ve Matiz’in üzerine atılı suçu işlemediğinin sabit olduğuna dair yargısal bir kanaatin olmadığı anlaşılmıştır.”

‘YA BU İŞLER NE’ DEDİ, 1 DOLAR DAVASI AÇILDI

Ünlü şarkıcı Mabel Matiz’in, ‘Ya Bu İşler Ne’ isimli klibinde kullanılan 1 dolar, Gülen Cemaati’nden soruşturulmasına yol açtı. Bir kişinin ihbarı üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Matiz, İstanbul Adliyesi’ne giderek ifade verdi.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmaya konu edilen klipte sanatçı, cebinden çıkarttığı dolarları etrafa saçıyor. Mabel’in Gülen Cemaati’ne destek vermek amacıyla klibinde 1 dolar kullandığını iddia eden bir ‘muhbir’ vatandaş tarafından ihbar edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Çağlayan Adliyesi’ne giden Matiz, klibin yapımcısı tarafından hazırlandığını ve kurgusunun kendisi tarafından yapılmadığını ileri sürdü. Soruşturma devam ediyor.

TAKİPSİZLİK VERİLDİ

Bir şarkısının klibinde 1 dolar kullanarak Gülen Cemaati propagandası yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen şarkıcı Mabel Matiz hakkında savcılık takipsizlik kararı verdi.

MABEL MATİZ KİMDİR?

Fatih Karaca, bilinen adıyla Mabel Matiz, Türk şarkıcı, şarkı yazarı ve eski diş hekimi. Adı, Kumral Ada Mavi Tuna romanında yer alan “Tuna” karakterinin takma adı “Mabel” ve çok sarhoş, düşkün kimse anlamlarına gelen Eski Yunanca kökenli kelime matizin birleşiminden oluşur.

Babası kamyon şoförü, annesi ev hanımı olan Karaca 31 Ağustos 1985 yılında Mersin’in Erdemli ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu ve liseyi Erdemli’de okumuş, üniversite eğitimini ise 2003-2008 yılları arasında İstanbul Üniversitesi diş hekimliği bölümünde almıştır. Çocukluk yıllarını, kendisine müzikal anlamda çok katkısı olduğunu ifade ettiği Erdemli’de geçirmiştir. 2011’de İstanbul Bilgi Üniversitesi insan hakları hukuku bölümünde başladığı yüksek lisans eğitimini 2014’te yarıda bırakmıştır.

 

Son güncelleme: 20:58 01.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı