• Turkhane Logo

‘Muhatap’ tartışması: Kılıçdaroğlu ‘HDP’, Temelli ‘İmralı’ dedi

Kılıçdaroğlu'nun, Kürt sorununun çözümü olarak HDP'nin muhatap alınabileceğini açıklamasına itiraz eden eski HDP Eş Genel Başkanı Temelli, asıl muhatabın ‘İmralı’ olduğunu kaydetti.

13:12 20 Eylül 2021 Pazartesi
‘Muhatap’ tartışması: Kılıçdaroğlu ‘HDP’, Temelli ‘İmralı’ dedi
Kılıçdaroğlu'nun, Kürt sorununun çözümü olarak HDP'nin muhatap alınabileceğini açıklamasına itiraz eden eski HDP Eş Genel Başkanı Temelli, asıl muhatabın ‘İmralı’ olduğunu kaydetti.



Son yerel seçimde İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde ortak adayları destekleyen CHP ve HDP arasında muhatap tartışması başladı. Tartışma CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununun çözümü için HDP’yi adres göstermesiyle başladı. Kılıçdaroğlu’na cevap veren HDP Van Milletvekili Sezai Temelli “Asıl muhatap İmralı’dır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci ve belgesel yapımcısı Günel Cantak’ın “Bay Kemal ve İttifakları” belgeselinin ilk bölümünde 2015 seçimlerinde HDP’nin parti olarak TBMM’ye girmesini desteklediğini kaydetti.

  1. Kürt sorununun çözümünün yegane muhatabı HDP değil ama bu sorunun çözümü adına bugün demokratik siyaseti var eden ve kolaylaştıran başlıca aktör HDP’dir. Ama asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır. https://t.co/lLr8TFMY4s — Sezai Temelli (@SezaiTemelli) September 19, 2021
Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözümü için, “Siyaset kurumunun 35-40 yıldır çözemediği bir Kürt sorunu var. Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan bunu yaptı. Devleti, İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir organ değil. Meşru organ kimdir? HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var. Parlamentoya gelmiş, dolayısıyla parlamentonun içinde bulunuyor görevini yapıyor. Dolayısıyla eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla da biz bu sorunu çözebiliriz; bu düşüncedeydim” açıklamasında bulundu.

TEMELLİ’DEN İTİRAZ: ASIL MUHATAP İMRALI

Kılıçdaroğlu’na itiraz HDP Van Milletvekili Sezai Temelli’den geldi. Twitter hesabındaki paylaşımında Temelli, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini alıntılayarak, “Kürt sorununun çözümünün yegane muhatabı HDP değil ama bu sorunun çözümü adına bugün demokratik siyaseti var eden ve kolaylaştıran başlıca aktör HDP’dir. Ama asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır. Süreci tıkayan, toplumsallaştırmayan ve masayı deviren AKP çözümsüzlükten medet umarken bu anlayışın çıkmaz sokak olduğu artık görülmelidir” dedi.

Son güncelleme: 13:12 20.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı