• Turkhane Logo

Muharrem İnce’ye operasyon yapan troll hesap Erdoğan hayranı çıktı

Muharrem İnce operasyon yaparak kaset kumpası kuran ve Ali Yeşildağ'ı taklit eden hesabın AKP'li bir trol olduğu ortaya çıktı

22:25 12 Mayıs 2023 Cuma
Muharrem İnce’ye operasyon yapan troll hesap Erdoğan hayranı çıktı
Muharrem İnce operasyon yaparak kaset kumpası kuran ve Ali Yeşildağ'ı taklit eden hesabın AKP'li bir trol olduğu ortaya çıktı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye operasyon yapan ve İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından istifa etmesine yol açan troll hesap AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hayranlarından olduğu anlaşıldı.



Sosyal medyaya Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye ait olduğu iddia edilen görüntüler düşmüştü. Hesap sahibinin AKP’li bir trol olduğu belirlendi.



Erdoğan ve yandaşlarının yolsuzluklarını ifşaa eden Ali Yeşildağ’ın adının ve fotoğrafının kullanıldığı bir Twitter hesabından Muharrem İnce hakkında kaset yayımlanacağı iddiası paylaşıldı. Ancak hesabın  Ali Yeşildağ ile alakasının olmadığı ve geçmişte AKP’li trollerce kullanıldığı ortaya çıktı.



Hesabın, ID değiştirmeden önce  Ayşe Minyeli adıyla tweet attığı d önemde 6284’ün kaldırılmasını istediği, Atatürk aleyhine tweet atıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı övdüğü, hilafeti savunduğu, Ümit Özdağ ve Nevşin Mengü’ye hakaret ettiği gün yüzüne çıktı.



Bu hesap henüz küçük bir hesapken aktrollük yapıp AKP’lilerden beğeni alarak büyüdü ve propaganda yaptı. O yüzden hesabı takip edince önerilen hesaplar hep AKP’li.



TROLL, RTE SEVDALISI ÇIKTI



Sosyal Medya Manipülasyonu Araştırmacısı Tuğrulcan Elmas, Muharrem İnce’ye kurulan kumpası ortaya çıkardı. Elmas, İnce’ye operasyon yapan hesap ve Ali Yeşildağ’ı taklit eden Ali_Yesilda hesabının id’sinin 1518344680739590145 olduğunu belirterek, bu hesabın geçmişte “RTE sevdalısıyım” diyen sahte bir psikolog hesabının çıktığına dikkat çekti.



HESABIN ARKASINDA FAHRETTİN ALTUN MU VAR?



İfşalarıyla gündem olan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerden Ali Yeşildağ dün yayınladığı son videosunda kendine ait hiçbir sosyal medya hesabı bulunmadığını belirterek, kendi ismiyle paylaşım yapan hesabı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un adamlarının açıp, yönettiğini öne sürmüştü.



/



DR.TUĞRULCAN ELMAS ORTAYA ÇIKARDI



Sosyal Medya Manipülasyonu araştırmacısı Dr.Tuğrulcan Elmas hesabın geçmiş dönem paylaşımlarını ve eski kullanıcı adlarını araştırarak bir dizi paylaşım yaptı.



Elmas’ın paylaşımları şöyle oldu:



Muharrem İnce’ye kaset iftiralarını atan ve Ali Yeşildağ’ı taklit eden Ali_Yesilda hesabının id’si 1518344680739590145



Bu hesabın geçmişte kullandığı isimler: @Ayse_Minyeli @___5N1K___ @MuhammdYak21 @Ismet_Ozl




Muharrem İnceye kaset iftiralarını atan ve Ali Yeşildağı taklit eden Ali_Yesilda hesabının idsi 1518344680739590145

Bu hesabın geçmişte kullandığı isimler:
@Ayse_Minyeli
@___5N1K___
@MuhammdYak21
@Ismet_Ozl

Bu hesabın eski kimliği @Ayse_Minyelinin tweetleri çok ilginç. pic.twitter.com/WBW49Rj892— Dr. Tuğrulcan Elmas (@DrTugrulcan) May 11, 2023




GAZETECİ GÜVEN’DEN “ETKİLEŞİME GİRMEYİN” UYARISI



Ali Yeşildağ’ın ifşa videolarını yayınlayan Gazeteci Cevheri Güven ise sahte hesapla ilgili uyarıda bulunarak, “Ali Yeşildağ’ın sosyal medya hesabı yok. Sahte hesaplara DM’den bilgi gönderenlerin dikkatine: Hesabı yöneten AKtroller bu bilgileri polise veriyor. DM atmayın, gördüğünüz “Ali Yeşildağ” adına açılmış tüm hesapları engelleyin. Özellikle de bu şerefsizi” uyarısı yaptı.

Son güncelleme: 22:25 12.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı