• Turkhane Logo

Muharrem İnce son kez konuşuyorum dedikten sonra yine konuştu :

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, CHP'yle gerçekleşen görüşmelerle ilgili olarak yeni açıklamalarda bulundu:

14:11 06 Nisan 2023 Perşembe
Muharrem İnce son kez konuşuyorum dedikten sonra yine konuştu :
Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, CHP'yle gerçekleşen görüşmelerle ilgili olarak yeni açıklamalarda bulundu:

Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce arasında gerçekleşen görüşme ve sonrasında yaşananlarla ilgili tartışmalar sürüyor.
Türkiye için kritik öneme sahip seçimlere 1.5 aydan az bir süre kala gündemdeki konulardan biri, İncenin adaylığı. Muhalefetin oylarını böleceği gerekçesiyle eleştirilen siyasetçi, yüzde 30luk bir oy potansiyeli bulunduğunu iddia ederek hedefini ikinci tura kalmak olarak belirlemişti. Bu bağlamda bazı CHPli eski ve yeni milletvekilleri, İnceyle görüşmüş fakat uzlaşı sağlanamamıştı.
İnce, süreçle ilgili olarak bugün kişisel Twitter hesabında yeni bir açıklama yaptı. 

Her platformda siyasette ittifakların olabileceğini ama bu ittifakların menfaatler etrafında değil ilkeler etrafında olabileceğini söyledim. İlke ittifakı kurabileceğimiz partiler arasında da CHP ve İyi Parti olabileceğini ifade ettim. Katıldığım bir TV programında dostlar aracılığı ile bir görüşme yapıldığını ilk kez ben açıkladım diyen Memleket Partisi lideri, şöyle devam etti:
Bu dolaylı görüşmelerde ilkesel bir ittifak yapılabileceği muhataplara iletilmişse de partimizi ziyaretleri öncesinde bir geri dönüş olmamıştır. Bütün kamuoyu gibi bizde de (her ne kadar ziyaret adayların kesinleşmesine 24 saat öncesine bırakılmışsa da) partimizi ziyaretlerinde birinci ağızdan bir görüşme olur beklentisi oluşmuşken meselenin yakınından bile geçilmemiştir.

BAZI TEKLİFLER YAPILIYORMUŞ GİBİ YAPILDIDaha sonra kamuoyunda bu konu ile ilgili tepkileri bastırmak için olsa gerek adayların kesinleşmesinden sonra hatırlı dostları araya sokarak bazı teklifler yapılıyormuş gibi yapılmıştır. Benim ilk günden beri duruşum net ve açıktır: kişisel ikbal, makam, koltuk derdinde değilim. Öyle olsaydı zaten CHP’deki konforumdan vazgeçmezdim. Benim derdim memlekettir. Bu memleketi düze çıkarmak için yola çıktığımız bana inanmış, bu yola gönül vermiş insanları yolda bırakacak herhangi bir adım atmam.
KEMAL BEYE YETERLİ VE DOĞRU BİLGİLER VERİLMEMİŞ OLABİLİRGerçekten istenilseydi ilkeler üzerinden bir ittifak kurulabilirdi. Gerçekten istenilseydi bu girişimler adayların kesinleşmesinden sonra değil, çok öncesinde yapılabilirdi. Kemal Bey’e yeterli ve doğru bilgiler verilmemiş de olabilir. Memleket Partisinin oy oranları ile ilgili belki kamuoyu gibi onu da yanıltmış olabilirler. O yüzden ben de onu suçlamak istemem.

MESELENİN UZATILMASI DOĞRU DEĞİLBu meselenin uzatılmasını da doğru bulmuyorum. Bizi itham eden bir açıklama yapılmadığı sürece, bu konu ile ilgili son açıklamamdır. Ortak hedefimiz olan bu iktidarın gönderilmesi konusuna odaklanalım.
Muharrem İnce ile görüştüm dedi ve ekledi: Kılıçdaroğlunun oluruyla gittimMuharrem İnce ile görüştüm dedi ve ekledi: Kılıçdaroğlunun oluruyla gittimANKETLER NE DİYOR?Peki İncenin, kamuoyu gibi Kılıçdaroğlunun da yanıltılmış olabileceğini düşündüğü oy oranları nasıl?
Araştırma şirketlerinin bugüne dek yayınladığı sonuçlarda Memleket Partisi lideri, en fazla yüzde 10 seviyesini görüyordu. Bu orana, 11 ilde yıkıma yol açan Maraş merkezli depremler sonrası yapılan ilk saha çalışmalarında ulaşmıştı.
Sonraları ise siyasetçiye yönelik desteğin yüzde 8-9 seviyesine çekildiği görülüyordu.
Örneğin Yöneylem Araştırmanın bugün yayınlanan anketinde, 14 Mayısta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda aşağıdaki adaylardan hangisine oy verirsiniz? sorusuna verilen yanıtlar, kararsızlar ve oy kullanmayacaklar oransal olarak dağıtıldığında şöyle şekilleniyordu:
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 46.4,
Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 41.6,
Muharrem İnce: Yüzde 9.1, 
Sinan Oğan: Yüzde 2.9.
İkinci turda ise ana muhalefet partisi liderinin, mevcut cumhurbaşkanına karşı yüzde 55.1le zafere ulaştığı görülüyordu.
Bu araştırmada İnceye oy vereceğini söyleyen katılımcıların yüzde 60ı, ikinci turda Kılıçdaroğlunu destekleyeceğini söylüyordu. 

Son güncelleme: 14:11 06.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı