• Turkhane Logo

Muhalefetten 10 Ekim anması: Kılıçdaroğlu gar önüne gitti, DEVA katliamı lanetledi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybedenler için Ankara Garı önündeki anıta karanfil bıraktı. DEVA Partisi ise saldırıyı lanetledi.

15:12 10 Ekim 2020 Cumartesi
Muhalefetten 10 Ekim anması: Kılıçdaroğlu gar önüne gitti, DEVA katliamı lanetledi
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybedenler için Ankara Garı önündeki anıta karanfil bıraktı. DEVA Partisi ise saldırıyı lanetledi.



10 Ekim Katliamı’nda hayatını kaybedenleri anan CHP Kılıçdaroğlu, Ankara Garı önündeki anıta karanfil bıraktı. DEVA Partisi ise bir mesaj yayımlayarak, saldırıyı lanetledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, IŞİD’in beş yıl önce Ankara Tren Garı’nda gerçekleştirdiği 10 Ekim Katliamı’nın yıl dönümünde, hayatını kaybeden 103 kişiyi anmak için Ankara Garı önüne yürüdü. Ailelerin kendi imkanlarıyla yaptığı anıta karanfil bırakan CHP lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet 103 kişinin anısına saygı duruşunda bulundu.


Hayatını kaybeden 103 kişiyi anmak için Ankara Garı önüne yürümek isteyen ailelere, demokratik kitle örgütleri, siyasetçiler ve sendika yöneticilerine ise polis izin vermedi. Yürüyüşe pandemi gerekçesiyle izin verilmeyeceğini söyleyen polisler, 11 kişiyi gözaltına aldı.

DEVA PARTİSİ: ANKARA’YI KANA BULAYAN SALDIRI

DEVA Partisi ise 10 Ekim katliamında hayatını kaybedenler için anma mesajı yayınladı. Mesajda, “Beş yıl önce bugün Ankara’yı kana bulayan vahşi saldırganlığa karşı sevgiyi ve kardeşliği savunmaya devam edeceğiz. 10 Ekim’de hepimizi yasa boğan saldırıyı lanetliyoruz. Hayatını kaybeden 103 vatandaşımızı saygıyla ve rahmetle anıyoruz” denildi.
  Beş yıl önce bugün Ankara’yı kana bulayan vahşi saldırganlığa karşı sevgiyi ve kardeşliği savunmaya devam edeceğiz.

10 Ekim’de hepimizi yasa boğan saldırıyı lanetliyoruz. Hayatını kaybeden 103 vatandaşımızı saygıyla ve rahmetle anıyoruz. — DEVA Partisi (@devapartisi) October 9, 2020
ANMAYA GİDEN CHP’LİLER KAZA GEÇİRDİ

10 Ekim anması için Ankara’ya doğru yola çıkan, aralarında Karmana Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Durmaz, Konya Gençlik Kolları Başkanı Kürşat Uludağ’ın da bulunduğu CHP’liler trafik kazası geçirdi.


10 Ekim anması için Ankara’ya yola çıkan CHP’liler kaza geçirdi.

CHP Antalya Gençlik Kolları’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “10 Ekim anması için Ankara’ya yola çıkan Karmana Gençlik Kolları İl Başkanımız @mmustafadurmaz , Konya Gençlik Kolları Başkanımız Kürşat Uludağ ve yönetim ekibi talihsiz bir kaza yaşamıştır. Tüm örgütümüze geçmiş olsun” ifadelerine yer verildi.

Son güncelleme: 15:12 10.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı