• Turkhane Logo

Müge Anlı’nın Rabia Naz’ın babasına açtığı tazminat davasını istinaf mahkemesi de reddetti

ATV sunucusu Müge Anlı'nın, Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan’a açtığı tazminat davası istinaf mahkemesi tarafından da reddedildi.

08:50 04 Haziran 2023 Pazar
Müge Anlı’nın Rabia Naz’ın babasına açtığı tazminat davasını istinaf mahkemesi de reddetti
ATV sunucusu Müge Anlı'nın, Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan’a açtığı tazminat davası istinaf mahkemesi tarafından da reddedildi.









ATV sunucusu Müge Anlı’nın Giresun Eynesil’de şüpheli şekilde ölen Rabia Naz Vatan’ın babasına açtığı 1 liralık tazminat davasını yerel mahkemenin ardından istinaf mahkemesi de reddetti.



BABA ŞABAN VATAN KANITLARIN GİZLENDİĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ



11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018’de şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Rabia Naz’ın intihar ettiği öne sürülürken, babası cinayet işlendiğini söylemiş, AKP’li Nurettin Canikli’nin devreye girmesi ile olayın üstünün kapatıldığı açıklamıştı. Baba Şaban Vatan, ATV’de yayımlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında ‘kanıtların gizlendiğini’ iddia etmiş, bunun üzerine Anlı tarafından 1 liralık tazminat davası açılmıştı. Davanın mahkemede reddedilmesinin ardından, dosyanın istinafa taşındığı belirtilmişti.



“AMACI BENİ HAKSIZ YERE DÜŞÜRMEKTİ”



Cumhuriyet’ten Şevval Aydoğan’a konuşan baba Vatan, davanın ilk görüldüğünde reddedildiğini belirterek, Anlı’nın avukatlarının istinafa başvurduğunu söyledi. Vatan, “Şimdi istinaftan da ret kararı geldi. Açılan 1 liralık tazminat davası insanı aşağılayan şekilde yapılmış bir davranıştır. Amacı ise beni haksız duruma düşürerek hakkımda yargılama süreci başlatacaktı” dedi.



AİLE AYM’NİN VERECEĞİ KARARI BEKLİYOR



Rabia Naz davasında 16 Temmuz 2020’de takipsizlik kararı verilmesinin ardından, ailenin 16 Eylül 2020’de Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuru ise hâlâ sonuçlanmadı.



NURETTİN CANİKLİ’NİN DEVREYE GİRMESİ İLE KAPATILDI



Giresun’un Eynesil ilçesinde 5 yıl önce henüz 11 yaşındayken şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın bugün ölüm yıldönümü. Naz, 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Baba Şaban Vatan’ın kızını kaybetmesinin ardından olayın aydınlatılması için verdiği hukuk mücadelesi Türkiye’nin gündemine oturmuştu. İncelemeler sonucunda Rabia Naz’ın ölümünün intihar ya da yüksek yerden düşme olduğu iddia edilse de baba Şaban Vatan, kızına araba çarptığını ancak dönemin AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatıldığını öne sürmüştü. Canikli ise Şaban Vatan hakkında üç ayrı dosyadan suç duyurusunda bulunmuş ve Vatan’a 1 yıl 8 ay hapis cezası ve 8 bin 840 Türk Lirası da para cezası verilmişti. Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bırakmıştı. Olayın üzerinden 5 yıl geçmesine karşın Rabia Naz’ın katilleri henüz bulunamadı.

Son güncelleme: 08:50 04.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı