• Turkhane Logo

Müebbetle yargılandı, 7 yıl hapis yattı beraat aldı

01:25 14 Mart 2024 Perşembe
Müebbetle yargılandı, 7 yıl hapis yattı beraat aldı





15 Temmuz sonrası tutuklanan ve yaklaşık 7 yılını cezaevinde geçiren kapatılan Zaman Gazetesi marka müdürü Yakup Şimşek, yargılandığı davada beraat aldı. Kararın ardından Şimşek’in kız ve aynı zamanda avukatı Büşra Şimşek Ünal, “Sevinsek mi ağlasak mı cinsinden bir duygu durumu. ‘Ah’ ki geçen yıllar…”



15 Temmuz sonrası başlatılan terör soruşturmaları ve davaları yüzbinlerce insanın hayatını kararttı.



Bu davalarda tutuklamalara dayanak yapılan deliller ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) kararı ile uluslararası hukuka aykırı görülüyor.



Darbe sonrası gözaltına alınan ve tutuklanan, daha sonra hakkında müebbet hapis cezası verilen kapatılan Zaman Gazetesi’nin marka ve pazarlama müdürü Yakup Şimşek 8 yıl sonra beraat etti.



Şimşek’in kızı Av. Büşra Şimşek Ünal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda haberi, “8 yıllık yargılama nihayet buldu. 6 yıl 7 ayını Silivri hapishanesinde tutuklu geçiren babam Yakup Şimşek 2018’de ağırlaştırılmış müebbet hapis, 2020’de 11 yıl 3 ay hapis cezası ve 2024’de BERAAT aldı. Sevinsek mi ağlasak mı cinsinden bir duygu durumu. “Ah” ki geçen yıllar…” ifadeleriyle duyurdu.



Önce el konulan ve kayyım atanan, ardından Olağanüstü Hal (OHAL) Döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Zaman Gazetesi çalışanı Yakup Şimşek’e, Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Fevzi Yazıcı ile birlikte müebbet hapis cezası verilmişti.



MÜEBBETLE BAŞLADI BERAATE SONUÇLANDI



Yazıcı ve Şimşek, haklarında hiç bir somut delil bulunmaksızın 2016 yılından bu yana tutukluydu.



Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilip Yargıtay’ın ‘örgüt üyeliği’nden yargılanmalarını Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek yeniden yapılan yargılamada ‘terör örgüt üyeliği’ gerekçesiyle 11 yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırılmıştı.



2022’nin Temmuz ayında cezaevinde kalp krizi sonucu cezaevinde hayatını kaybeden Polis Akademisi Öğretim Üyesi Şükrü Tuğrul Özşengül de Yakup Şimşek ve Fevzi Yazıcı ile aynı dosyada yargılanmıştı. Cezaevinde ölmemiş olsa; o da Yazıcı ve Şimşek’le birlikte tahliye olacaktı.



CEZAEVİNDEYKEN BABASINI KAYBETTİ



Müebbet hapis cezası o dönemde Yargıtay tarafından bozulan Zaman Gazetesi’nin pazarlama müdürü Yakup Şimşek’in babası Temel Şimşek, 2019 yılının Eylül ayında vefat etmişti.



Yakup Şimşek’in kızı Av. Büşra Şimşek o haberi de, “Bugün görüşte babam “babamın ölüsüne sarılmak istiyorum öpmek istiyorum, ona dokunmadıktan sonra cenazeye niye geleyim” demiş. Bunu telefonda bana kardeşim anlatırken dedem vefat etti. Dedeciğimi ruhunun ufkuna uğurladık. Babacığıma sabır için dua edelim…” diyerek paylaşmıştı.

Son güncelleme: 01:25 14.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı