• Turkhane Logo

Moskova’da konser salonuna saldırı: En az 40 kişi öldü, 100 kişi yaralandı

22:50 22 Mart 2024 Cuma
Moskova’da konser salonuna saldırı: En az 40 kişi öldü, 100 kişi yaralandı





Rusya’nın başkenti Moskova’daki bir konser salonuna silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda, ölenlerin ve çok sayıda yaralının olduğu bildirildi.   Saldırı terör eylemi olarak nitelendirildi.



Rusya’nın başkenti Moskova’da bir konser salonuna silahlı saldırı düzenledi. Öte yandan konser salonun yakınlarındaki Crocus Belediye binasında patlama yaşandığı bildirildi. Resmi olmayan açıklamalara göre olayda en az 40 öldüğü olduğu belirtiliyor.



/



TASS haber ajansı, saldırının gerçekleştiği konser salonunun bulunduğu Crocus Belediye binasında da patlama yaşandığını bildirdi.



RIA Novosti haber ajansı, savaş kıyafeti giymiş en az 3 kişinin silahla ateş ettiğini belirtti.







Resmi olmayan açıklamalara göre olayda en az 40 kişi öldü, 100 kişi yaralandı.



İnsanlar tahliye edilirken çevik kuvvet polislerinin bölgeye gönderildiği öğrenildi.



Konser salonunda hala mahsur kalanların olduğu bildirilirken, Moskova Belediye Başkanı’ndan ilk açıklama geldi. Büyük bir trajedinin yaşandığını söyleyen belediye başkanı, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.



Olay yerine 50’den fazla ambulans gönderildiği söylendi.



“SALDIRI BİR TERÖR EYLEMİ”



Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov ise, başkentte konser salonuna yapılan terör saldırısını ele almak için bir görev gücü kurduklarını duyurdu. 70’ten fazla ambulans ve Rus özel kuvvetleri olay yerine sevk edildi. Rus Kamu Denetçisi Moskalkova, saldırıyı “terör eylemi” olarak niteledi.



ABD: UKRAYNA’NIN DAHLİ OLDUĞUNA İLİŞKİN EMARE YOK



Moskova’da konser salonunda gerçekleşen terör saldırısının ardından ABD’den açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, olayın “korkunç bir silahlı saldırı” olduğunu ve saldırının kurbanlarına başsağlığı dilediklerini ancak olayla ilgili bir değerlendirme yapabilmek için henüz çok erken olduğunu söyledi.



Saldırının Ukrayna ile bir bağlantısının olup olmadığı yönündeki bir soruya, “Şu anda bu saldırıya Ukrayna’nın ya da Ukraynalıların dahli olduğuna ilişkin bir emare yok, ancak haberler henüz çok yeni. Buna bakacağız, ancak daha ilk saatte bu Ukrayna ile bağlantılı gibi yanlış bir düşünceye kapılmayın.” yorumunu yaptı.

Son güncelleme: 22:50 22.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı