• Turkhane Logo

Moldova ile Rusya arasında “çanak antenle casusluk” krizi

Moldova ile Rusya arasında şimdi de “çanak antenle casusluk” krizi yaşanıyor. Rus diplomatlar ülkeden gönderiliyor.

17:32 27 Temmuz 2023 Perşembe
Moldova ile Rusya arasında “çanak antenle casusluk” krizi
Moldova ile Rusya arasında şimdi de “çanak antenle casusluk” krizi yaşanıyor. Rus diplomatlar ülkeden gönderiliyor.


Rusya’nın Moldova Büyükelçisi Oleg Vasnetsov, büyükelçiliğin çatısında casusluk için kullanma ihtimali bulunan bir takım ‘şüpheli’ teçhizatlar ile ilgili açıklama için Moldova Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Ardından gün içinde Moldova Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, ülkede görevli bazı Rus diplomatlarını gönderme kararı aldı.
Moldova Dışişleri Bakanı Popescu, Rusya Büyükelçiliği çalışanları sayısının azaltılacağını duyurdu. Popescu, hükümet oturumunda yaptığı konuşmada, “Moldovada akredite olan Rus diplomat sayısının sınırlandırılması gerektiği kanaatine vardık” açıklamasında bulundu.Popescu’ya göre, Moldova makamları Rus büyükelçiliğinin bazı çalışanlarının ‘ülkedeki durumu istikrarsızlaştırmaya’ karışmış olabileceğinden ve eylemlerinin ‘diplomatların standart çalışma yöntemlerine’ ait olmadığından şüphelenmeye başladı.
Moldova kanalı Jurnal TV, Rusya Büyükelçiliği’ne ve komşu binaya 28 çanak anten, direk ve alıcı kurulduğunu bildirerek, Rus tarafının bu teçhizatı casusluk amacıyla kullandığı iddiasıyla yayınlar yapmış ve hükümetin dikkatini çekmişti.
Kremlin: Yanıtsız kalmayacak
Rusyadan yapılan açıklamada, Moldovanın aldığı karara ilişkin tepki geldi. Kremlin, benzer şekilde cevap vereceklerini duyurdu.
Moldovanın Rus elçiliğindeki personel sayısını azaltma kararıyla ilgili Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov bir açıklama yaptı.
Moldova yönetiminin başkent Kişinevdeki Rusya Büyükelçiliği personelinin sayısının azaltılmasına tepki gösteren Kremlin Sözcüsü Peskov, bu adımın yanıtsız kalmayacağı mesajını gönderdi.

Son güncelleme: 17:32 27.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı