• Turkhane Logo

MİT'ten Türk asıllı Alman Profesörün ailesine tehdit

Almanya Essen Üniversitesi Siyaset Bölümü Akademisyeni Prof. Burak Çopur, Türkiye’deki ailesine MİT tarafından bir uyarı telefonu gittiğini açıkladı.

13:32 17 Eylül 2020 Perşembe
MİT'ten Türk asıllı Alman Profesörün ailesine tehdit
Almanya Essen Üniversitesi Siyaset Bölümü Akademisyeni Prof. Burak Çopur, Türkiye’deki ailesine MİT tarafından bir uyarı telefonu gittiğini açıkladı.

Alman vatandaşı olan Prof. Çopur’un ailesine isimsiz ve numarası gözükmeyen hattan giden telefondaki kişi, kendisini MİT’in Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti sorumlusu olarak tanıttı. Ahvalnews.coma bilgi veren Çopur, “aileme giden uyarı telefonuna göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirmekten, Kürtleri ve HDP’yi savunmaktan vazgeçmeliymişim” diyor. 
Ailesine giden telefonda, kendisi hakkında MİT tarafından bir dosya hazırlandığını aktaran Çopur, daha önce de bazı tehdit mesajları aldığını hatırlattı:
“ARD’de Türkiye’nin Dersimliler üzerindeki faaliyetlerini gösteren bir belgesel yayımlanmıştı ve ben de bu belgesele destek çıkmıştım. Ardından burada iktidar yandaşı bazı gruplar bir kampanya başlatarak beni üniversiteden attırmayı istediler, ancak üniversitem bana destek çıkarak yanımda durdu. Bu çevreler istediklerini alamadılar. Şimdi belli ki, ikinci bir hamle olarak devlet beni susturmaya çalışıyor.” 
HDPyi savunduğu için PKKlı damgası vurulmaya çalışıldığını, Gülen Hareketinden zulme uğrayanları savunduğu için de Türkiyedeki rejimin hedefine girdiğini anlatan Prof. Çopur, Anti militarist ve vicdani retçi olması sebebiyle PKKlı olamayacağını, dinsiz olması sebebiyle de Gülen Hareketine doğal olarak yakın olamayacağını söyledi. 
Çopur, daha önce Kosova, Moldova gibi ülkelerden MİTin yerel unsurlara para vererek kaçırttığı insanları da hatırlatarak bu tür olayların Almanyada da olabileceğini ifade etti. Muhalif duruşu sebebiyle 2016dan bu yana Türkiyeye gitmediğini belirten akademisyen, bundan sonra da gitmeyi düşünmüyor.

Son güncelleme: 13:32 17.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı