• Turkhane Logo

‘MİT’in yeni binasını kırmızı bültenle aranan Korkmaz’ın şirketi yaptı’

CHP İstanbul Milletvekili Mansur Kılıç, MİT'in binasını Avusturya'da cezaevinde bulunan SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'a ait şirketin inşaa ettiğini söyledi.

10:48 27 Kasım 2021 Cumartesi
‘MİT’in yeni binasını kırmızı bültenle aranan Korkmaz’ın şirketi yaptı’
CHP İstanbul Milletvekili Mansur Kılıç, MİT'in binasını Avusturya'da cezaevinde bulunan SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'a ait şirketin inşaa ettiğini söyledi.



Cumhurbaşkanlığı bütçesine dair konuşan CHP’ İstanbul Milletvekili Mansur Kılınç, “Türkiye’de kırmızı bültenle aranan ve iadesi istenen bir kişinin şirketinin aynı zamanda Milli İstihbarat Teşkilatı yeni binasının yapımını üstlenen kuruluşun sahibi olduğunu da bir kez daha ifade etmek gerekiyor” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı, Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığı, Millî Saraylar İdaresi Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İletişim Başkanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı’nın bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporları; Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği bütçe ve kesin hesabı ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ve Yatırım Ofisi Başkanlığı’nın Sayıştay raporları görüşmeleri devam ediyor.


‘TEKNOLOJİYE YATIRIMLAR BİR AİLENİN ELİYLE YAPIIYOR’

CHP Milletvekili Mansur Kılınç, MİT ve Savunma Sanayisi’ne dair eleştirilerini sıraladı. Kılınç, teknoloji ve araç geliştirme konusunda hizmet üreten bu kurumun sarayın ailesiyle bağlantılı ve sınırlı bir çalışma yürütüldüğünü kaydeden Kılınç, “Teknolojik ihtiyaçların, güvenlik ihtiyaçlarının, araçlarının çeşitlendirilmesi gerekirken bir aile eliyle, saray ailesi eliyle yürütülmesinin de Türkiye’de önemli bir güvenlik riski oluşturduğunu tespit etmek gerekiyor” dedi.

MİT’İN YENİ BİNASINI SEZGİN BARAN KORKMAZ’IN ŞİRKETİ YAPMIŞ

Milli İstihbarat Teşkilatıyla ilgili asıl değerlendirmesini Genel Kurul sürecine sakladığını ifade eden Kılınç, “İstanbul Cumhuriyet Savcılığının kararıyla Sezgin Baran Korkmaz hakkında daha sonra bir kırmızı bülten çıkarıldı. Ve Türkiye’de kırmızı bültenle aranan ve iadesi istenen bir kişinin şirketinin aynı zamanda Milli İstihbarat Teşkilatı yeni binasının yapımını üstlenen kuruluşun sahibi olduğunu da bir kez daha ifade etmek gerekiyor” diye belirtti.

Son güncelleme: 10:48 27.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı