• Turkhane Logo

MİT’in kaçırdığı Koray Vural’ın annesi: Feryadımı dünya duyacak

18:50 22 Eylül 2023 Cuma
MİT’in kaçırdığı Koray Vural’ın annesi: Feryadımı dünya duyacak





Hidayet Vural: Oğlum nerede? Buradan İçişleri Bakanlığı’na, Adalet Bakanlığı’na, MİT Başkanı’na sesleniyorum. Oğlumu bulana kadar her gün aynı şeyi yapacağım. Feryadımı dünya duyacak. Suçsuz, günahsız bir çocuğu neden kaç gündür tutuyorsunuz?



Tacikistan’dan kaçırılan işadamı Koray Vural’ın annesi MİT Başkanı’na seslendi



MİT tarafından Tacikistan’dan kaçırılan işadamı Koray Vural‘ın annesi Hidayet Vural, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’a 6 gündür haber alamadıkları oğlunun nerede olduğunu sordu.



“HUKUK BU MU?” 



Vural ailesi tarafından X’te yayınlayan videoda konuşan Hidayet Vural, “Benim oğlum bir haftadır yok. Tacikistan’da işadamıydı. Oğlum nerede? Buradan İçişleri Bakanlığı’na, Adalet Bakanlığı’na, MİT Başkanı’na sesleniyorum. Siz Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu söylüyorsunuz? Hukuk bu mu?” dedi.



“BU ZULÜM ÇOK FAZLA”



Koray Vural ortaya çıkana kadar her gün sosyal medyadan feryat edeceğini ifade eden Hidayet Vural, “Oğlumu bulana kadar her gün aynı şeyi yapacağım. Feryadımı dünya duyacak. Benim oğlum bunu hak etmedi. Suçsuz, günahsız bir çocuğu neden kaç gündür tutuyorsunuz? Haber vermiyorsunuz? Bu zulüm çok fazla.” ifadelerini kullandı.



NE OLMUŞTU?



Uzun yıllardır Tacikistan’da yaşayan işadamı Koray Vural’ın 16 Eylül 2023 sabahı 9.30 sularında Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de arabasından inerken kaçırıldı. Görgü tanıklarının ifadesine göre 8 kişi tarafından kaçırılan Vural’ın ertesi sabah Türkiye’ye götürüldü.



Tacikistan Üniversitesi İngilizce Öğretmenliğinden mezun olan Koray Vural, doktorasını da bu ülkede tamamladı. Bir süre Tacikistan’daki Türk kolejlerinde öğretmenlik ve müdürlük yapan Vural, daha sonra ticarete atıldı. Tacikistan’dan Kırgızistan’a elektrik trafosu ticareti yapan Vural, daha sonra Özyurt Restorantı işletmeye başladı.



Üç çocuk babası olan Koray hakkında, Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2017’de Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında dava açıldığı ve Koray’ın adının Danıştay tarafından iptal edilmesine karar verilen İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı Turuncu Liste’ye yazıldığı da belirtildi.



GÜVENLİ ÜLKEYE GİTMEK İÇİN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’E BAŞVURMUŞTU



1977 doğumlu olan Koray Vural, 1994’te Duşanbe’ye üniversite eğitimi için geldi. Mezuniyet sonrası farklı eğitim kurumlarında öğretmenlik ve idarecilik yaptı. 2016 yılında ticaret alanına geçmişti ve farklı firmaların temsilciliğini yapıyordu. T.C. pasaportunun süresi 2020 yılında biten ve uzatılmayan Vural, Tacikistan Cumhurbaşkanı’nın izniyle ülkede ikamet ediyordu.



Koray Vural Birleşmiş Milletler’e güvenli ülkelerden birine yerleştirilme talebiyle başvuru yapmıştı ve kısa süre içinde sürecin sonuçlanmasını bekliyordu.



TACİKİSTAN’DA İKİ AY İÇİNDE BİR EĞİTİMCİ, BİR İŞADAMI KAÇIRILDI



29 yıldır Tacikistan’da yaşayan öğretmen Emsal Koç da 4 Temmuz 2023’te Tacikistan’daki evinin önünden kaçırılıp Türkiye’ye götürülmüştü. Kronos’un edindiği bilgilere göre, ‘itirafçı’ olmaya zorlanan Koç ifadesinde, Vural’ın öğrenciliğinden beri Tacikistan’da yaşadığını, Tacikistan’a Bursa’dan geldiğini, ailesinin Bursa’da olduğunu, daha önce kapatılan Türk kolejlerinde müdürlük yaptığını ve 2014’ten bu yana restoran işlettiğini söyledi. (kronos)




/#KorayVuralNerede
#FindOurDadKorayVural
Bir annenin feryadına cevap verin lütfen @adalet_bakanlik @yilmaztunc @ikalin1 @TC_icisleri @TC_Disisleri @HakanFidan @AliYerlikaya @AYMBASKANLIGI @ankarabarosuihm @InsanHaklariDB @kilicdarogluk @insanhaklariCHP pic.twitter.com/LPgaUyWqGa— KorayVuralOfficial (@korayvural1977) September 22, 2023

Son güncelleme: 18:50 22.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı