• Turkhane Logo

MİT, yurt dışındaki KHK’lıları böyle fişlemiş!

18:50 24 Ekim 2023 Salı
MİT, yurt dışındaki KHK’lıları böyle fişlemiş!





İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, Hizmet Hareketi’ne yönelik hukuksuz soruşturmalar kapsamında hakkında dava açılan ve yurt dışında bulunan 441 KHK’lının hangi ülkede olduğuna dair bir fişleme listesi hazırladığı ortaya çıktı.



Kronos’tan Sevinç Özarslan’ın belgeleriyle paylaştığı habere göre fişleme listesi bütün il emniyet müdürlüklerine gönderilmiş. Terörle Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Oğuz Keyfçi imzalı, 2 Ekim 2023 tarihli “GİZLİ” ibareli belgede, “FETÖ ile iltisaklı şahısların halihazırda bulundukları/bulunabilecekleri ülkelerin tespit ve deşifresine yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde elde edilen bilgiler içeriğine göre hazırlanan tablo çalışmalarda değerlendirmek ve ilgili dosyalara eklenmek üzere ekte gönderilmiştir.” deniliyor. Belgede, kişinin bulunduğu ülke, adı soyadı, TC kimlik numarası ve hangi mahkemede hakkında dava açıldığı görülüyor.



Türkiye’nin her ilindeki terörle mücadele şube müdürlüklerine gönderilen belgeye, ‘hukuki nitelik taşımadığı tamamen istihbarat amaçlı hazırlandığı’ notu düşülmüş.



441 kişilik listede, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 26 Eylül 2023’te açıkladığı Yalçınkaya kararına göre suç olmayan nedenler yüzünden Türkiye’de hapis yatmak zorunda kalan ve Almanya’da yaşadığını açık kaynaklardan belirten gazeteciler Nurullah Kaya, Bedrettin Uğur ve H.B. ile şirketlerine kayyım atanan Gaziantepli ünlü Nakıboğlu ailesinden de 5 isim de bulunuyor.



İşte o listeler…








İşte MİT’in yurt dışındaki 411 KHK’lı hakkındaki ‘istihbarat amaçlı’ fişleme listesi

Son güncelleme: 18:50 24.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı