• Turkhane Logo

MİT tırları davası ertelendi

Erdoğan yönetiminin Suriye'ye silah sevkiyatı yapılmasına ilişkin gazetecileri yargıladığı MİT tırları davası 16 Şubat'a ertelendi.

14:51 24 Ocak 2018 Çarşamba
MİT tırları davası ertelendi
Erdoğan yönetiminin Suriye'ye silah sevkiyatı yapılmasına ilişkin gazetecileri yargıladığı MİT tırları davası 16 Şubat'a ertelendi.

Adana ve Hatayda 2014te durdurulan MİT TIRlarına ait görüntülerin yayınlanmasına ilişkin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmen Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Erdem Gülün Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardım suçundan yargılandıkları davaya devam edildi. İstinaf mahkemesinde kelepçe takılmak istenmesi üzerine tepki göstererek Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, İstanbul Adalet Sarayında bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün 3üncü celsesi görülen duruşmaya da SEGBİS aracılığıyla katıldı. İzleyiciye kapalı yapılan duruşmada, tutuksuz sanıklardan Erdem Gül ve sanık avukatları hazır bulundu.

Enis Berberoğlunun avukatları, mahkeme heyetinde değişiklik bulunması gerekçesiyle soruşturmanın genişletilmesine ilişkin taleplerini asıl heyete yapmak istediklerini belirtti. Bu talebi kabul eden heyet, Berberoğlunun avukatlarının tahkikat ve usule ilişkin beyanlarını hazırlamaları için gelecek celseye kadar süre verdi. Berberoğlunun SEGBİS ile hazır edilmesi için yazı yazılmasına hükmeden heyet, duruşmayı 16 Şubata erteledi. (DHA)







PKKNIN ELİNDEKİ MİTÇİLER EL-NUSRA VE IŞİDE YAPILAN YARDIMLARI ANLATTI




Son güncelleme: 14:51 24.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı