• Turkhane Logo

MİT, Erdoğan muhaliflerini kaçırmak için paravan havacılık şirketi kurmuş!

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yurtdışı operasyonları ve Erdoğan muhaliflerini kaçırmak paravan havacılık şirketi kurduğu ortaya çıktı.

22:07 26 Eylül 2020 Cumartesi
MİT, Erdoğan muhaliflerini kaçırmak için paravan havacılık şirketi kurmuş!
Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yurtdışı operasyonları ve Erdoğan muhaliflerini kaçırmak paravan havacılık şirketi kurduğu ortaya çıktı.



MİT tarafından kurulan paravan havacılık şirketi Birleşik İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş’ye ait jetlerle ilk kez Kosova ve Moğolistan’da Erdoğan rejimi muhalifi olan T.C vatandaşları illegal yollarla kaçırılarak Türkiye’ye getirildi.

/


Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yurtdışı operasyonlarda ve insan kaçırmalarda kullandığı sivil jetlerin izini süren Nordic Monitor, oldukça karışık sicile sahip paravan havacılık şirketini deşifre etti.

İlk kez Kosova ve Moğolistan’da Erdoğan rejimi muhalifi T.C. vatandaşlarını illegal yollarla kaçırmak için kullanıldığında deşifre olan jetlerin birçok gizli operasyonda ve kurye hizmetlerinde kullanıldı. Ayrıca şirkete ait bir de Sikorsky S-76C model helikopter bulunuyor.

/


Yaşanan kaçırılma skandallarından MİT, jetlerin işletmecisi olan Birleşik İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş adıyla tescilli paravan şirketin adını Mavi Başkent İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş değiştirdi.

Daha önce adresi Ankara Yenimahalle’deki MİT yerleşkesi içerisinde görünen Birleşik’in aksine Mavi Başkent’in adresi de isim değişikliği ile beraber Çankaya’da başka bir adrese taşındı.

/

MİT çalışanları tarafından kurulan Birleşik İnşaat’ın sicil gazetesine ilk kaydı 1993 yılında yapıldı. Şirketin yönetiminde Müsteşar Yardımcısı Ertuğrul Güven, Personel Daire Başkanı Erkan Ersil, Aytuğ Gül, Osman Nuri Gündeş, Ş.Muammer Över, Ö. Fahri Öner ve Nurdoğan Kılıç bulunuyordu.

/

Birleşik İnşaat 2012 yılında biri güvenlik diğeri turizm şirketi görünen Gevsan Güvenlik ve Şansal Turizm adlı iki paravan şirketi daha bünyesine katmış.



İsim değiştirerek Mavi başkent adıyla operasyonlarına devam eden şirket Genel Havacılık İşletmeleri Genel Müdürlüğüne TR-HG-059 ruhsat numarasıyla kayıtlı bulunuyor. Listede bulunun bütün havacılık şirketlerinin aksine Mavi Başkent’e ait herhangi bir telefon numarası bulunmaması dikkat çekti.
 

Son güncelleme: 22:07 26.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı