• Turkhane Logo

MİT Başkanı Fidan’dan akademisyenlere 27 Şubat brifingi

YÖK, akademisyenleri MİT Başkanı Hakan Fidan'ın 'Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi' konulu brifingini dinlemek üzere davet etti. 28 Şubat sürecinde TSK'daki brifingleri hatırlatan konferans, Yükseköğretim tarihinde bir ilk.

10:26 28 Şubat 2019 Perşembe
MİT Başkanı Fidan’dan akademisyenlere 27 Şubat brifingi
YÖK, akademisyenleri MİT Başkanı Hakan Fidan'ın 'Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi' konulu brifingini dinlemek üzere davet etti. 28 Şubat sürecinde TSK'daki brifingleri hatırlatan konferans, Yükseköğretim tarihinde bir ilk.





Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Cumhurbaşkanlığı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın ‘Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi’ konulu brifingini dinlemek üzere akademisyenleri davet etti. Fidan brifingde yaptığı konuşmada, “Hareketli bir coğrafyada bulunan Türkiye, içe içe geçen siyasi, güvenlik, ekonomik, siber tehditlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmak durumundadır.” dedi.


YÖK TARİHİNDE BİR İLK

Yükseköğretim tarihinde bir ilk niteliğinde olan brifinge Ankara Valisi Vasip Şahin, YÖK Üyeleri, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Türkiye’deki bütün üniversitelerin rektörleri ile üniversitelerdeki siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanındaki yöneticiler ve akademisyenler katıldı. Toplantıda YÖK Başkanı Saraç’ın konuşmasının ardından MİT Başkanı Hakan Fidan tarafından “Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi” konulu brifing verildi.

MİT Başkanı Fidan, “Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi” başlıklı konuşmasında; küresel gelişmelerin genel değerlendirmesini yaptı. Bölgesel alandaki güvenlik değerlendirmesine yer veren Fidan, önümüzdeki dönemde bölgemizde yaşanması muhtemel gelişmeler ile Türkiye’yi bekleyen risklere değindi.

/

AKADEMİSYENLERE TÜRKİYE’NİN JEOPOLİTİK KONUMUNU ANLATTI

Fidan, konferansta yaptığı konuşmada Türkiye’nin jeostratejik ve jeopolitik konumundan bahsederek şunları söyledi:

“Teknolojik gelişmelerin ve imkanların da etkisiyle, ulus devletlerin çatıştığı klasik rekabet ortamından, bireylerin devletleri tehdit edebildiği, asimetrik çatışmaların yaşanabildiği uluslararası bir düzen ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle farklı coğrafyalardaki gelişmeler ve krizler arası etkileşim, ülkemizin iç, dış tehditler, algı operasyonları ve siber saldırılar gibi asimetrik tehditlerle aynı anda mücadele etmesini gerekli kılmaktadır.”

‘TERÖR IRAK VE SURİYE’DEN GELİYOR’

Fidan brifingini şöyle tamamladı:

“Ülkemizin istikrarını, bağımsızlık ve bütünlüğünü hedef alan terör örgütleri Suriye ve Irak’taki otorite boşluğundan yararlanmaktadır. Devletleşmeye ve devleti ele geçirmeye çalışan terör örgütlerinin taşeron olarak yoğun şekilde kullanılması, iç ve dış tehditlere karşı bütüncül bir yaklaşımla mücadele edilmesini gerektirmektedir. Hareketli bir coğrafyada bulunan Türkiye, içe içe geçen siyasi, güvenlik, ekonomik, siber tehditlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmak durumdadır. Bunun için bölgesel ve küresel denklemin iyi analiz edilmesi ve olayların stratejik düzeyde nasıl şekilleneceğinin öngörülmesi büyük önem arz etmektedir.”

 

Son güncelleme: 10:26 28.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı