• Turkhane Logo

Mısır’dan AA muhabirlerine ‘İhvan’ suçlaması

Mısır polisi, Anadolu Ajansı’nın (AA) Kahire ofisine baskın yapmış, biri Türk vatandaşı olmak üzere dört kişi gözaltına alınmıştı.

17:54 16 Ocak 2020 Perşembe
Mısır’dan AA muhabirlerine ‘İhvan’ suçlaması
Mısır polisi, Anadolu Ajansı’nın (AA) Kahire ofisine baskın yapmış, biri Türk vatandaşı olmak üzere dört kişi gözaltına alınmıştı.




Mısır Dışişleri Bakanlığı, gözaltına alınan AA muhabirleri hakkında açıklama yaptı. Açıklamada gözaltına alınan kişilere “Müslüman Kardeşler” suçlaması yapıldı.


Açıklamada, bu kişilerin “terörist Müslüman Kardeşler örgütünün kurduğu ve Türkiye tarafından desteklenen bir şirket adı altında çalıştığı” öne sürüldü.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Hafiz tarafından yapılan açıklamada “Ülkenin ulusal ve uluslararası imajını bozmak amacıyla bu haberlerin Türkiye’deki inlere gönderildiğini” ifade etti.

Tüm prosedürlerin yasalara uygun olduğunu belirten Hafiz, Türkiye’nin temel özgürlükler başta olmak üzere ifade ve basın özgürlüğü konusunda en kötü ülkelerden biri olduğunu belirtti.

Sözcü Hafiz “Türkiye’nin eski bir hayal üzerine kurulan sahte şanları canlandırmak amacıyla bölgedeki halkların kaderini silah zoruyla kontrol etmek için radikal terörist milisleri desteklediğini” savundu.

AAnın Kahire Ofisinden Türkiye vatandaşı Hilmi Balcı, Mısır vatandaşı Hüseyin el Kabbani, Hüseyin el Abbas ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) çalışanı Abdelselam Muhammedin gözaltına alındığı öğrenilmişti.

Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yayınlayarak baskını kınamış, AA’nın Kahire bürosuna Mısır güvenlik güçlerince  baskın düzenlenmesi ve  büro çalışanlarından bazılarının gerekçe gösterilmeden gözaltına alınması, Türk basınına yönelik bir taciz ve yıldırma eylemidir, şiddetle kınıyoruz. Bu pervasız tutumda basın ve ifade özgürlüğü konusunda hassas görünen Batılı ülkelerin bu ülkedeki ihlallere göz yummasının da payı bulunmaktadır ifadelerini kullanmıştı.

Son güncelleme: 17:54 16.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı