• Turkhane Logo

Mine Kırıkkanat: Hande Fırat MİT’le iç içe, foyası ortaya döküldü

Hande Fırat'ın, 15 Temmuz’dan bir gün önce MİT'çi Nuh Yılmaz’la buluşarak,15 Temmuz gecesi Erdoğan’la yapacağı facetime görüşmesini ayarladıklarının ortaya çıkmasının yankıları sürüyor.

11:57 08 Eylül 2022 Perşembe
Mine Kırıkkanat: Hande Fırat MİT’le iç içe, foyası ortaya döküldü
Hande Fırat'ın, 15 Temmuz’dan bir gün önce MİT'çi Nuh Yılmaz’la buluşarak,15 Temmuz gecesi Erdoğan’la yapacağı facetime görüşmesini ayarladıklarının ortaya çıkmasının yankıları sürüyor.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine G. Kırıkkanat, “Hande Fırat hakkında ortaya atılan iddiaların tamamını doğruluyorum” dedi.

15 Temmuz gecesi CNN Türk’ün Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ‘facetime’ üzerinden görüntülü konuştuğu sırada arayan MİT Basın Dairesi Başkanı Nuh Yılmaz’la 15 Temmuz’dan bir gün önce Ankara’nın dışında gözlerden uzak bir yerde buluştu ortaya çıkmıştı. 15 Temmuz’da Erdoğan’ın halkı sokaklara çağırdığı görüşmenin MİT Basın Dairesi Başkanı Nuh Yılmaz’la önceden ayarlandığını kaydeden gazeteci Cevheri Güven, Aydın Doğan’ın da bu olayı 2016’daki Altın Kelebek Ödül töreninden ağzından kaçırdığına dikkat çekmişti.

Nokta TV isimli YouTube kanalında Ezgi Yeşiltepe’nin sorularını cevaplayan Mine G. Kırıkkanat, “Hande Fırat hakkında ortaya atılan iddiaların tamamını doğruluyorum. Hande Fırat bu iddiaların ‘f.töcü’ hesaplardan geldiği gerekçesiyle kayda değer olmadığını ispatlamak için çalışıyor. ‘F.töcü’ hesaplara güvenilmez ama Hande Fırat hakkındaki iddialar 17-25 iddiaları kadar doğrudur” yorumunda bulundu.


‘EMİNE ERDOĞANI KORUMAK İÇİN O ÇANTA SAHTE DİYOR’ 

Kronos Haber’in aktardığına göre, Hande Fırat için “foya fasülyesi” ifadesini kullanan Kırıkkanat, “Ben size bir gazeteci, bir foya fasülyesi anlatacağım. Adı Hande Fırat, gazeteci gibi geçiniyor. Emine Erdoğan pahalı çantalarıyla gündeme geldiğinde, bu gazeteci Emine hanımı korumak için ‘sahte, çakma o çakma’ diyor. Hermes ya da Chanel dava açabilir, bunu akıl etmekten bile yoksun” dedi.

‘DARBE OLUYOR O SIRADA, NEDENSE HİÇ KORKMUYORLAR’ 

Hande Fırat’la, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan arasında geçen ve 15 Temmuz gecesi telefon üzerinden canlı yayınla yapılan konuşmadan önce, Doğan’ın, “Eğer cumhurbaşkanıyla görüşüp konuşursan çok memnun olurum” dediği görüşmeyi hatırlatan Mine Kırıkkanat, “Aydın Doğan, kendisine diyor ki, ‘Sen cumhurbaşkanıyla konuşmayı başarırsan çıtçıtınla düğün benden’ diyor. Cumhurbaşkanıyla telefonda konuşmak peşinde. Darbe oluyor, girişimi oluyor o sırada, hiç nedense korkmuyorlar. Neden korkmuyorlar acaba, biz çok korktuk, o gün. Gayet iyi anlıyoruz ki aslında bilinen ve kumpas bir darbe girişiminden söz ediliyor” şeklinde konuştu.

‘HANDE FIRAT, HAKAN FİDAN’LA KOMŞU’

Hande Fırat’ın MİT Başkanı Hakan Fidan’la komşu olduğunu söyleyen Kırıkkanat, “MİT’le iç içe olduğu Hande Fırat’ın, zaten Hakan Fidan’ın komşuları. Hande Fırat her şey yapabilir. Yalan yanlış bütün haberleri yapabilir. Ve fakat zekasızlığından, iktidarı korumak için Emine Erdoğan’ı zan altında bırakabilecek kadar da zekasız biridir” dedi.

MURAT ÖZVARDAR HAKKINDAKİ İDDİALAR 

Hande Fırat’ın eşi Murat Özvardar’ın isminin karıştığı skandalları da hatırlatan Kırıkkanat, şöyle devam etti: “Bir foya fasülyesi gazeteci ki Hande Fırat, kendisine tam gereken adamı buluyor ve Murat Özvardar’la evlenmeye karar veriyor. Hande Fırat’ın o dönemdeki sevgilisi Gülben Ergen’e kaçıyor. Peki o ne yapıyor, Gülben Ergen’in eski sevgilisini alıyor. Öyle bir değiş-tokuş oluyor. Murat Özvardar 1998’de bir kokain baskınında, kokain kullanıcılığından tutuklanmış biri. Suriye’de İzmit büyüklüğünde bir sanayi bölgesini yağmalayıp makineleri Türkiye’ye getirdiği, Afrin’de zeytinliklerin üstüne çöktüğü iddia ediliyor.”

Hande Fırat, hakkındaki iddiaları sosyal medya hesabındaki paylaşımlarıyla yalanlamış, Fırat’a destek ise MİT’e yakın olmakla itham edilen gazetecilerden gelmişti.

Son güncelleme: 11:57 08.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı