• Turkhane Logo

Mimarlık fakültesine ilahiyatçı dekan atandı

Maraş merkezli depremlerle yeniden eğitimin önemi ortaya çıkarken, Karabük Üniversitesi’nde mimarlık fakültesinin dekanlığına ilahiyat mezunu Muhittin Kapanşahin atandı.

18:00 17 Şubat 2023 Cuma
Mimarlık fakültesine ilahiyatçı dekan atandı
Maraş merkezli depremlerle yeniden eğitimin önemi ortaya çıkarken, Karabük Üniversitesi’nde mimarlık fakültesinin dekanlığına ilahiyat mezunu Muhittin Kapanşahin atandı.

Maraş merkezli depremlerde can kaybı sayısı 40 bine yaklaşırken, binlerce binanın yıkılması ve ağır hasar alması nedeniyle eğitim, liyakat ve denetimin bir kez daha önemi ortaya çıktı. Tam da bu tartışmaların alevlendiği bir süreçte Karabük Üniversitesi’nde mimarlık fakültesinin dekanlığına, ilahiyat mezunu Muhittin Kapanşahin atandı.



Muhittin Kapanşahin tepkiler üzerine “Mimari ve şehircilik üzerinde kalem oynattığım bir alan. Ama şunu diyemem; Yani ben mimar gibi bilgiye sahip değilim” dedi.



Karabük Üniversitesi Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekanlığı’na, İlahiyat mezunu Prof. Muhittin Kapanşahin atandı. Kapanşahin, geçen hafta rektör Refik Polat’ın onayıyla dekanlık görevine başladı.



1995 yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Kapanşahin, yüksek lisansı ve doktorasına aynı üniversitede İslam Tarihi üzerine yaptı. Geçen yıl da Erciyes’ten Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne Öğretim Görevlisi olarak atandı.



‘MİMARLIK EĞİTİMİ ALMADIM’



Kapanşahin, şunları söyledi:



“Öncelikle dekanları Yüksek Öğretim Kurumu atamakta, teklifi rektörler yapmakta. Yani rektör, üç öğretim üyesi teklif eder ve bu üç öğretim üyesinden birini YÖK dekan olarak atar. 31 Ocak tarihi ile bize tebliğ edildi buraya atandığımız. Tabii ben tarihe olan merakım dolayısıyla İlahiyat Fakültesi sonrasında çalışma alanımı tarih üzerine yaptım. Yani bu noktada mimari ve şehircilik benim üzerinde kalem oynattığım, söz söylediğim, ders verdiğim bir alan.



Ama şunu diyemem; Yani ben mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip bir kişi değilim, böyle bir iddia da bulunamam. Fakat dediğim gibi mimari de, bilim tarihi de, şehir tarihi de İslam medeniyetinin ayrılmaz bir unsuru olduğundan dolayı bu konuda derslerimle ilgili olarak yakın bir ilişki içerisinde olduğumu ifade edebilirim.”

Son güncelleme: 18:00 17.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı