• Turkhane Logo

Milyonlarca liralık TÜGVA yurdu zararı: İBB zararın tazmini için harekete geçti

İBB müfettişleri, önceki yönetim döneminde TÜGVA’nın kullandığı yurt ve tefrişatı nedeniyle milyonlarca lira kamu zararı oluştuğunu tespit etti. Zararın tazmini için harekete geçildi.

17:22 24 Şubat 2022 Perşembe
Milyonlarca liralık TÜGVA yurdu zararı: İBB zararın tazmini için harekete geçti
İBB müfettişleri, önceki yönetim döneminde TÜGVA’nın kullandığı yurt ve tefrişatı nedeniyle milyonlarca lira kamu zararı oluştuğunu tespit etti. Zararın tazmini için harekete geçildi.

 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) önceki yönetim döneminde AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu’nda bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) yurdunun tefrişatı (döşeme) için 1 milyon 320 bin 229 lira harcadığı tespit edildi.

Gazete Duvardan Hazal Ocakın haberine göre, Belediyenin, yurdun inşaatı için de 13 milyon 654 bin 928 lira harcadığı ortaya çıktı. İBB’nin şuanki yönetiminin bu tutarları kamu zararı olarak tespit ettiği ve yasal faiziyle tazmini için harekete geçtiği öğrenildi. İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, kamu malının halka ait olduğuna dikkat çekerek “Geçmiş dönemde TÜGVA olunca akan sular durmuş. Hem tahsis etmişler hem de içini döşemişler. 16 milyon insanın hakkı var bu kamu zararında. Zararın bir an önce karşılanması gerekiyor. İstanbulluların parası İstanbullulara iade edilmeli” dedi.


İBB Meclisi’nde geçen ekim ayında İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, TÜGVA’ya, İBB’nin AKP döneminde yaptığı bir tahsisi açıklamıştı. Balyalı, İBB’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan bir derneğin milyonlarca lira harcayarak Florya’da yaptığı yurt binasını, dernek kapatıldığı için sessiz sedasız 2017 yılında TÜGVA’ya tahsis ettiğini anlatmıştı.

İBB MÜFETTİŞLERİ İNCELEDİ

Edinilen bilgilere göre Bakırköy Şenlikköy Mahallesi’ndeki yurt binası için İBB milyonlarca lira harcadı. İBB’de yurt binasının inşasında ve tefrişatında belediye kaynaklarının kullanılıp kullanılmadığı ve bir kamu zararının oluşup oluşmadığının belirlenmesi amacıyla müfettiş görevlendirmesi yapıldı. Belediye müfettişleri, araştırmaları sonucunda inceleme ve tazmin raporu yazdı.

KAMU ZARARI TESPİT EDİLDİ

Tazmin raporuna göre, İBB’nin yurt inşaatı nedeniyle 13 milyon 654 bin 928 TL, yurdun tefrişatı nedeniyle de 1 milyon 320 bin 229 TL kamu zararı oluştuğu tespit edildi. Belediye, zararın ilgililerinden yasal faizi ile birlikte tazmini için harekete geçti. İnceleme raporunda ise ‘belediye bütçesinden yurt inşaatının yapılmasını uygun gören izinde dahli olanlar ile yurt inşaatının tefrişatında dahli olanlar hakkında ön inceleme yaptırılması için İstanbul Valiliği’ne yazı yazıldı.

Son güncelleme: 17:22 24.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı